Združenje kovinskih materialov in nekovin

Novice


Arhiv: Visoko strokovni kadri: vlada jih je lani razbremenila, letos bi jih dodatno obremenila

Predlog ministrstva za zdravje v veliki meri izničuje dohodninske učinke pri visoko strokovnih kadrih, ki jih je prineslo lansko davčno prestrukturiranje. Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) opozarja, da je to korak nazaj od obljub o razvojno naravnan kadrovski in dohodninski politiki.

Arhiv: Letos 2,9 % rast, nato nekoliko nižja

Gospodarska rast vse višja. Slovenski potrošnik, trgovec, industrialec in gradbenik še nikoli tako usklajeno optimistični po letu 2008. Po 2,9-odstotni rasti v letu 2017 se bo v naslednjih dveh letih ta ohladila na 2,8 in 2,7 %.

Arhiv: Dodatek št. 1 h Kolektivni pogodbi za dejavnost kovinskih materialov in livarn Slovenije

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je dne 19.4. 2017 izdalo potrdilo št. 02047-1/2006-51 o tem, da je Dodatek št. 1 h Kolektivni pogodbi za dejavnost kovinskih materialov in livarn Slovenije vpisan v evidenco kolektivnih pogodb na podlagi 25. člena Zakona o kolektivnih pogodbah (Uradni list RS, št. 43/06) pod zaporedno številko 8/10.

Arhiv: UO GZS kritično o zdravstvenih predlogih: Samo povečujejo dajatve!

Upravni odbor GZS je zahteval celovito in dolgoročno analizo stanja oz. finančnih učinkov ter obravnavo preostale zakonodaje, ki bo zagotovila racionalno porabo obstoječih sredstev, optimizacijo sistema ter dostopne in kakovostne zdravstvene storitve.

Arhiv: Smo pred plazom novih plačnih zahtev?

Vladni urad kar za petino bolj optimističen od mednarodnih inštitucij. Današnja pomladanska napoved Urada RS za makroekonomske analize in razvoj zbuja dvom v kredibilnost le-te. Gospodarska rast v letošnjem letu naj bi po njihovih ocenah porasla kar za 3,6 % in naslednje leto za 3,2 %. Za primerjavo: nedavna napoved IMF in Evropske komisije je pri 3 odstotkih.

Arhiv: Aneks k tarifni prilogi h Kolektivni pogodbi za dejavnosti pridobivanja in predelave nekovinskih rudnin Slovenije

Aneks k tarifni prilogi h Kolektivni pogodbi za dejavnosti pridobivanja in predelave nekovinskih rudnin Slovenije, ki ga v skladu z veljavnimi predpisi sklepata stranki: – Gospodarska zbornica Slovenije – Združenje za nekovine, – Združenje delodajalcev Slovenije – Sekcija za kemijo, kot predstavnika delodajalcev in Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Sindikat kemične, nekovinske in gumarske industrije Slovenije, kot predstavnik delojemalcev.

Arhiv: IMF: nadpovprečne rasti se v Sloveniji zaključujejo

Demografija in počasna rast celotne produktivnosti naj bi omejili našo prihodnjo rast med 1,75 in 2 %. To je le eden od podatkov, ki resno opozarjajo na nujnost hitrejše izvedbe reform tudi po mnenju Analitike GZS.

Arhiv: Podeljeni gospodarski oskarji

Ljubljana, 6. marca 2017 – 6 gospodarstvenikov iz 5 slovenskih regij / 4 dejavnosti je danes prejelo Nagrado GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke. Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) je nagrado podelila že 49-ič kot priznanje gospodarstvenikom za njihovo večletno uspešno vodenje podjetja.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.