Novice | Page 26
GZS

Arhiv: Po junijskem padcu smo tudi julija na letnem nivoju beležili padec porabe električne energije v industriji

Po junijskem padcu za 2,1% smo tudi julija beležili padec porabe električne energije v industriji glede na enako lansko obdobje, ki pa je tokrat znašal le 0,5%. Pri tem so neposredni odjemalci že desetič zapored beležili padec, ki je julija znašal 10,4% (junija 9,7%). Celotna poraba električne energije v Sloveniji pa je julija padla za 0,3%, medtem ko je junija padla za 1,1%, glede na enako lansko obdobje.

Arhiv: 8. ŠANGHAJSKI SEJEM 2019 V LJUBLJANI

Vabimo vas na ogled sejma, obenem pa tudi, da se oglasite na naši stojnici SPOT, kjer bomo prisotni svetovalci »SPOT svetovanje« Gospodarske zbornice Slovenije. Predstavili vam bomo priložnosti za pridobitev nepovratnih sredstev, nov VAVČERSKI sistem, seveda pa tudi projekt SPOT. Z veseljem vam bomo svetovali in vas informirali tudi o drugih priložnostih in možnosti za uspešno poslovanje.

Arhiv: GARDEN PARTY

Arhiv: Po dveh mesecih rasti smo junija na letnem nivoju ponovno beležili padec porabe električne energije v industriji

Po skromni rasti v maju smo junija beležili 2,1 % padec porabe električne energije v industriji glede na enako lansko obdobje. Pri tem je padec pri neposrednih odjemalcih nastopil že devetič zapored in je tokrat znašal 9,7 %. Celotna poraba električne energije v Sloveniji je junija padla za 1,1 % glede na enako lansko obdobje.

Arhiv: Tudi maja smo na letnem nivoju beležili rast porabe električne energije v industriji

Po občutnih mesečnih spremembah porabe električne energije v industriji v prvih štirih mesecih, smo maja beležili bolj zmerno spremembo - rast porabe električne energije, glede na enako lansko obdobje, ki je dosegla 2,5%. Pri tem smo že osmi zaporedni mesec beležili padec porabe električne energije pri neposrednih odjemalcih, ki je tokrat znašal 10,3%. Celotna poraba električne energije v Sloveniji je marca narasla 1,3% glede na enako lansko obdobje.

Arhiv: Objavljeno novo osrednje spletno mesto državne uprave GOV.SI

Z današnjim dnem 1. julijem 2019 je objavljeno novo osrednje spletno mesto državne uprave GOV.SI, ki na enem mestu združuje predstavitvene vsebine ministrstev, vladnih služb, organov v sestavi in upravnih enot.

Arhiv: Mladi upi rušili rekorde in navdušili na tekmovanjih inovacij v agroživilskem sektorju

Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri Gospodarski zbornici Slovenije (GZS-ZKŽP) je na slovesni prireditvi podelila nagrade najboljšim ekipam tekmovanja Ecotrophelia Slovenija 2019. Na letošnjem, že 11. tekmovanju, ki je potekalo 11. junija, se je pomerilo rekordno število študentov in ekip. Zmagala je ekipa študentov z izdelkom KEFYA – kefirjevimi namazi s hrustljavo zelenjavo.

Arhiv: Festival dell’innovazione e dell'imprenditorialità FestINNO 2019

Martedì 14 maggio 2019 si è svolto per la decima volta a Capodistria il tradizionale evento sull’imprenditorialità FestINNO, organizzato dalla Facoltà di Management dell’Università del Litorale in collaborazione coi partner del progetto NUVOLAK2, provenienti dalla Slovenia e dall’Italia.