GZS

Arhiv: GARDEN PARTY

Po dveh mesecih rasti smo junija na letnem nivoju ponovno beležili padec porabe električne energije v industriji

Po skromni rasti v maju smo junija beležili 2,1 % padec porabe električne energije v industriji glede na enako lansko obdobje. Pri tem je padec pri neposrednih odjemalcih nastopil že devetič zapored in je tokrat znašal 9,7 %. Celotna poraba električne energije v Sloveniji je junija padla za 1,1 % glede na enako lansko obdobje.

Arhiv: Tudi maja smo na letnem nivoju beležili rast porabe električne energije v industriji

Po občutnih mesečnih spremembah porabe električne energije v industriji v prvih štirih mesecih, smo maja beležili bolj zmerno spremembo - rast porabe električne energije, glede na enako lansko obdobje, ki je dosegla 2,5%. Pri tem smo že osmi zaporedni mesec beležili padec porabe električne energije pri neposrednih odjemalcih, ki je tokrat znašal 10,3%. Celotna poraba električne energije v Sloveniji je marca narasla 1,3% glede na enako lansko obdobje.

Arhiv: Objavljeno novo osrednje spletno mesto državne uprave GOV.SI

Z današnjim dnem 1. julijem 2019 je objavljeno novo osrednje spletno mesto državne uprave GOV.SI, ki na enem mestu združuje predstavitvene vsebine ministrstev, vladnih služb, organov v sestavi in upravnih enot.

Arhiv: Mladi upi rušili rekorde in navdušili na tekmovanjih inovacij v agroživilskem sektorju

Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri Gospodarski zbornici Slovenije (GZS-ZKŽP) je na slovesni prireditvi podelila nagrade najboljšim ekipam tekmovanja Ecotrophelia Slovenija 2019. Na letošnjem, že 11. tekmovanju, ki je potekalo 11. junija, se je pomerilo rekordno število študentov in ekip. Zmagala je ekipa študentov z izdelkom KEFYA – kefirjevimi namazi s hrustljavo zelenjavo.

Arhiv: Festival dell’innovazione e dell'imprenditorialità FestINNO 2019

Martedì 14 maggio 2019 si è svolto per la decima volta a Capodistria il tradizionale evento sull’imprenditorialità FestINNO, organizzato dalla Facoltà di Management dell’Università del Litorale in collaborazione coi partner del progetto NUVOLAK2, provenienti dalla Slovenia e dall’Italia.

Arhiv: Programma di accelerazione per startup e PMI

Cross-border Acceleration Bridge (CAB) è un programma di accelerazione imprenditoriale rivolto a startup e piccole e medie imprese (PMI), che si basa su un’efficace collaborazione tra Slovenia e Italia. In Slovenia il programma è definito e implementato da ABC Accelerator. Una delle caratteristiche salienti del programma di accelerazione transfrontaliero è che consente alle startup e alle PMI di operare al di là dei confini dei loro mercati nazionali e di superare le differenze culturali e le peculiarità dell'imprenditoria in Slovenia e Italia.

Arhiv: Pospeševalni program za zagonska podjetja in MSP

Cross-border Acceleration Bridge (CAB) je program mednarodnega pospeševanja zagonskih in majhnih ter srednje velikih (MSP) podjetij, ki temelji na uspešnih italijansko-slovenskih partnerstvih. Program je na območju Slovenije zasnovan in izvajan s strani pospeševalnika ABC. Ena izmed bistvenih lastnosti programa mednarodnega pospeševanja je, da omogoča zagonskim in MSP podjetjem odkriti možnosti delovanja onkraj meja lastnega trga ter presegati kulturne razlike in razlike v načinu poslovanja na območju Italije in Slovenije.

Arhiv: Po padcih v februarju in marcu se je aprila vrnila rast porabe električne energije v industrijo

Po občutnih januarskem in februarskem padcu se je aprila v industrijo ponovno vrnila rast porabe električne energije glede na enako lansko obdobje, ki je dosegla kar 11,8 %. A pri tem smo že sedmi zaporedni mesec beležili padec porabe električne energije pri neposrednih odjemalcih, ki je tokrat znašal 7,4 %. Celotna poraba električne energije v Sloveniji je aprila narasla 5,9 % glede na enako lansko obdobje. Velja pa pri tem vendarle izpostaviti tudi lanski nizek nivo porabe v aprilu.