Novice | Page 24
GZS

Arhiv: Desalps novičnik

Projekt DesAlps se je zaključil z mednarodnim dogodkom, ki ga je vodilni partner t2i Treviso organiziral 11. februarja 2020 v Spazi Bomben. Na dogodku so imeli udeleženci možnost dobiti vpogled v projekt, slišati osrednje govore strokovnjakov in partnerjev ter spoznati izkušenje podjetij.

Arhiv: P2 2020 – Spodbude za zagon inovativnih podjetij

Slovenski podjetniški sklad je 21.2.2020, v Uradnem listu RS št. 10/2020 objavil javni razpis P2 2020 – Spodbude za zagon inovativnih podjetij.

Arhiv: Slovenski podjetniški sklad razpisuje 2,9 mio EUR nepovratnih spodbud za zagon podjetij na problemskih območjih

Podjetja, ki so locirana na enem izmed problemskih območjih Z VISOKO BREZPOSELNOSTJO ali OBMEJNEM problemskem območju imajo možnost, preko Slovenskega podjetniškega sklada, v okviru razpisa P2R – Spodbude za zagon podjetij na problemskih območjih v letih 2020 - 2021, prejeti nepovratna sredstva v višini do 40.000 EUR za zagon podjetja.

Arhiv: Slovenskim podjetjem omogočeno poslovanje preko Amazon Europe

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je v zadnjih mesecih intenzivno delalo na omogočanju poslovanja slovenskim podjetjem preko spletne platforme Amazon Europe.

Arhiv: Vpogled v podatke za odmero dohodnine

FURS obvešča izplačevalce, da je na voljo vpogled v podatke za odmero dohodnine za leto 2019.

Zbiranje informacij o kraji blaga v Mehiki

Delegacija EU v Mehiki je obvestila naše Veleposlaništvo v ZDA (akreditirano tudi za Mehiko) , da zbirajo informacije o kraji blaga, s katero se srečujejo evropski izvozniki v Mehiko.

Arhiv: Klicni center za davke poslovnih subjektov

FURS je v letošnjem letu vzpostavil klicni center za davke poslovnih subjektov.

Arhiv: ELEKTRONSKO POTRDILO O UPRAVIČENI ZADRŽANOSTI OD DELA (eBOL)

Zdravniki, ki so pooblaščeni za izdajo potrdil o upravičeni zadržanosti od dela, od 1. 1. 2020 naprej pripravijo to listino v elektronski obliki in jo zapišejo v informacijski sistem ZZZS, kjer je z uporabo sistema SPOT (e-VEM) dostopna delodajalcu.