Novice | Page 29
GZS

Arhiv: Energetsko intenzivna podjetja: ni bojazni, da bi plačevali višji prispevek za OVE v juliju

Ministrstvo za infrastrukturo nam je sporočilo, da velja obstoječi Akt o določitvi prispevkov za zagotavljanje podpor proizvodnji električne energije v soproizvodnji z visokim izkoristkom in iz obnovljivih virov energije, v katerem je določena višina prispevka OVE in SPTE. Zato se prispevkov v juliju še ne bo obračunavalo po novem. To pa tudi pomeni, da za zdaj ni bojazni, da bi energetsko intenzivna podjeta v juliju plačala višji prispevek, če se pravočasno ne bi mogla prijaviti.

Arhiv: Energetsko intenzivni: pošljite obrazec za razbremenitev!

V sredo, 24.6.2015, je bila na seji Vlade RS sprejeta nova Uredba o načinu določanja in obračunavanja prispevkov za zagotavljanje podpor proizvodnji električne energije v soproizvodnji z visokim izkoristkom in iz obnovljivih virov energije. V uradnem listu RS je bila objavljena v petek, dne 26.6.2015, v veljavo pa je stopila v soboto, dne 27.6.2015. Energetsko intenzivna podjetja bodo po naših izračunih glede na leto 2014 razbremenjena za približno deset milijonov evrov.

Arhiv: Upočasnjena rast porabe električne energije v industriji v aprilu

April je bil že četrti zaporedni mesec, ko smo beležili rast porabe električne energije v industriji glede na enako lansko obdobje.

Arhiv: Predstavitev novih instrumentov Obzorja 2020: PCP in PPI

Gradiva s seminarja Predstavitev novih instrumentov Obzorja 2020: PCP in PPIv organizaciji Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport so objavljena na povezavi.

Arhiv: Čezatlantsko partnerstvo za trgovino in vlaganja

Evropski parlament, Informacijska pisarna v Sloveniji vas vljudno vabi na konferenco o Čezatlantskem partnerstvu za trgovino in vlaganja, "TTIP: med sporazumom in nesporazumom", ki bo v petek, 5. junija 2015, z začetkom ob 9. uri v dvorani A Gospodarske zbornice Slovenije, Dimičeva 13, v Ljubljani.

Arhiv: Sodelujte tudi vi pri odpravi absurdnih predpisov in birokratskih ovir - POSLOVNI SOS

Slovenska podjetja se aktivno odzivajo na Poslovni SOS in sporočajo Vladi RS, s kakšnimi absurdnimi predpisi in birokratskimi postopki se srečujejo.

Arhiv: Novinarska konferenca POSLOVNI SOS: KAJ PODJETNIKI SPOROČAJO VLADI O ABSURDNIH PREDPISIH IN BIROKRATSKIH POSTOPKIH

Na novinarski konferenci so spregovorili predsednik GZS, mag. Samo Hribar Milič, minister za javno upravo, Boris Koprivnikar in Boštjan Lajovic, direktor UKOM. Prikazani so bili konkretni primeri prijavljenih absurdnih predpisov in birokratskih postopkov s strani gospodarstvenikov, pa tudi, kako vlada pristopa k razreševanju teh problemov.

Arhiv: Natura 2000 – NI KOMUNIKACIJE, PODCENJUJOČE DO ODGOVORNOSTI JAVNIH IN ZASEBNIH INVESTITORJEV

Ljubljana, 12. maja 2015 – Na včerajšnjem posvetu na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) so odgovorni Ministrstva za okolje in prostor (MOP) predstavili Program upravljanja Natura (PUN) 2000 za obdobje 2015-2020. Udeleženci, zlasti predstavniki državnih podjetij in institucij, ki izvajajo infrastrukturne projekte v interesu države Slovenije, so izrazili ostro kritiko nad komunikacijo administracije MOP z investitorji pri oblikovanju PUN in ukrepov Natura 2000.

Arhiv: Poslovni tek trojk Bled 2015

Poslovni tek trojk Bled 2015, 22. maj 2015