Javna pooblastila

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: “Certificate of free marketing” za uvoz blaga v Alžirijo

   

  “Certificate of free marketing” za uvoz blaga v Alžirijo

   

  Januarja 2018 je bila v Alžiriji sprejeta nova zakonodaja, po kateri morajo izvozniki poleg ostale dokumentacije predložiti še uradno potrdilo o prostem gibanju blaga »Certificate of Free Marketing«, izdanim v državi izvoza oz. v državi porekla blaga.

  Zakonodaje za izdajo tovrstnega dokumenta v državah Evropske unije ni, na novo zahtevo Alžirije se je bilo potrebno odzvati takoj, pooblastila zbornic v državah EU in praksa pa je bila različna, zaradi česar so imeli nekateri izvozniki težave pri uvozu blaga v Alžirijo. Zato smo gospodarske zbornice držav Evropske unije v okviru Eurochambres pripravile in uskladile predlogo dokumenta, ki ga je Alžirska vlada junija 2018 odobrila.

  Predloga je pripravljen v angleškem in v francoskem jeziku. Obrazec izpolni izvoznik, natisne na bel papir, na zbornici pa dokument potrdimo z oznako, da je podjetje član GZS.

  Predloga v ANGL

  Predloga v FR

  Fotogalerija

   

  NACIONALNI ELEKTRONSKI REGISTER (NER)


  Nacionalni elektronski register licenc za opravljanje prevozov v mednarodnem cestnem prometu (NER) je javno dostopna baza vseh
  podjetij in upravljavcev prevozov z veljavno licenco Skupnosti za mednarodni prevoz blaga in potnikov v cestnem prometu, ter licenc za opravljanje prevozov v notranjem cestnem prometu izdano s strani Gospodarske zbornice Slovenije ali Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije  - izdajateljev licenc za prevoze v cestnem prometu.

  http://nerdcp.gov.si/javni/