Javna pooblastila

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Podaljšanje veljavnosti kode 95

   

  Na podlagi Uredbe Omnibus II se v Sloveniji podaljšuje veljavnost temeljnih kvalifikacij - kode 95.

  Veljavnost kode 95 vpisane v vozniško dovoljenje ali izdano izkaznico o vozniški kvalifikaciji, ki je potekla v času od 1. 9. 2020 do 30. 6. 2021, se podaljša za 10 mesecev od poteka veljavnosti.

  Podaljšuje se tudi veljavnost kode 95, ki je potekla v obdobju od 1. 2. 2020 do 31. 8. 2020 in sicer za 6. mesecev od poteka veljavnosti oziroma do 1. 7. 2021 (upošteva se poznejši datum).

  V Sloveniji se uporablja le 2. člen Uredbe Omnibus II: Uredba EU 2021/267 Evropskega parlamenta in Sveta o posebnih in začasnih ukrepih zaradi izbruha COVID-19 glede obnovitve ali podaljšanja nekaterih potrdil, spričeval, licenc, dovoljenj in pooblastil ter odloga nekaterih rednih preverjanj in rednih usposabljanj na nekaterih področjih prometne zakonodaje za referenčna obdobja po tistih iz Uredbe (EU) 2020/698.

  Tabela z roki


  GZS, Javne listine

  Fotogalerija

   

  NACIONALNI ELEKTRONSKI REGISTER LICENC


  Nacionalni elektronski register licenc za opravljanje prevozov v mednarodnem cestnem prometu (NER) je javno dostopna baza vseh
  podjetij in upravljavcev prevozov z veljavno licenco Skupnosti za mednarodni prevoz blaga in potnikov v cestnem prometu, ter licenc za opravljanje prevozov v notranjem cestnem prometu izdano s strani Gospodarske zbornice Slovenije ali Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije  - izdajateljev licenc za prevoze v cestnem prometu.

  http://nerdcp.gov.si/javni/