Javna pooblastila

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Brexit - od 1. maja 2021

  Sporazum s 1. 5. 2021 formalno stopi v veljavo.

  Kratki spletni seminarji s področja cestnih prevozov

  Vabljeni na sklop kratkih spletnih seminarjev s področja cestnih prevozov. Na seminarjih bodo predstavljene spremembe evropske Uredbe in spremembe Zakona o prevozih v cestnem prometu, ki vplivajo na pogoje za opravljanje prevozne dejavnosti. Predavatelji bodo poleg izdajateljev tudi vodilni strokovnjaki iz Ministrstva za infrastrukturo in Finančne uprave.

  Novice za imetnike licenc

  Se ukvarjate s prevozi v cestnem prometu? Preverite spremenjene pogoje za licenco in kakšne novosti so predvidene.

  Novice za imetnike licenc št. 6/2021

  Spremljevalec izrednega prevoza

  Arhiv: 22.4.: Webinar o poreklu

  Glavna tema webinarja bodo novosti na področju preferencialnega porekla blaga v letu 2021 – tako novosti, ki so že stopile v veljavo kot tudi novosti, ki nas še čakajo v letošnjem letu. Poudarek bo na praktičnem vidiku uporabe pravil o poreklu blaga, predvsem v smislu, kako se znajti v praksi glede na dejstvo, da je zakonodaja obširna. V ta namen boste prejeli posodobljen seznam zakonodaje s področja preferencialnega porekla blaga. Tekom predavanja bo zaradi boljšega razumevanja tematike predstavljenih več primerov iz prakse.

  Podaljšanje veljavnosti kode 95

  Na podlagi Uredbe Omnibus II se v Sloveniji podaljšuje veljavnost temeljnih kvalifikacij - kode 95.

  Sprememba Zakona o prevozih v cestnem prometu

  Sprememba Zakona o prevozih v cestnem prometu je v zaključni fazi. Predlagane spremembe bodo vplivale tudi na pogoje za pridobitev licence.

  Arhiv: Vstop v Srbijo iz poslovnih razlogov

  Navodilo glede vstopa v Srbijo iz poslovnih razlogov.

  Sporazumi o prosti trgovini

  EU ima s posameznimi državami po vsem svetu sklenjene sporazume o prosti trgovini. Pravila o poreklu so običajno določena v Protokolu o poreklu blaga, ki je priložen posameznemu sporazumu med EU in zadevno državo.

  NACIONALNI ELEKTRONSKI REGISTER LICENC


  Nacionalni elektronski register licenc za opravljanje prevozov v mednarodnem cestnem prometu (NER) je javno dostopna baza vseh
  podjetij in upravljavcev prevozov z veljavno licenco Skupnosti za mednarodni prevoz blaga in potnikov v cestnem prometu, ter licenc za opravljanje prevozov v notranjem cestnem prometu izdano s strani Gospodarske zbornice Slovenije ali Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije  - izdajateljev licenc za prevoze v cestnem prometu.

  http://nerdcp.gov.si/javni/