GZS

Arhiv: Eurochambres o sporazumu glede brexita, ki ga je sprejel Evropski svet

Predsednik EUROCHAMBRES-a Christoph Leitl je po tem, ko so voditelji EU-27 potrdili sporazum o brexitu in po sprejemu politične izjave o prihodnjih odnosih med EU in Združenim kraljestvom, izjavil: »Zbornice držav EU27 pozdravljajo ta pomembni in pozitivni korak k zagotavljanju urejenega oziroma predvidljivega načina odhoda Združenega kraljestva iz EU28 (brexita). Raje bi si sicer želeli, da se ta proces, ki za obe strani pomeni določene negativne posledice, sploh ne bi dogajal. Ta sporazum je ključnega pomena pri zmanjševanju gospodarske škode zaradi odhoda Združenega kraljestva iz EU. Voditelji EU27 so svojo nalogo izpolnili, sedaj pozivamo parlament Združenega kraljestva, da izpolni svojo, ko bo glasoval naslednji mesec.«

Arhiv: Walking down the New Silk Road: opportunities for entrepreneurial development and the promotion of innovation – Po novi svilene poti:priložnosti za podjetniški razvoj in promocijo inovacij

Delavnica v okviru projekta CAB (Crossborder Acceleration Bridge), INTERREG Italia-Slovenia, je namenjena iskanju priložnosti med Kitajsko in Jadranom na področju inovacij in podjetniškega razvoja v tehnološko naprednih industrijah. Delavnica je namenjena podjetnikom, vlagateljem, političnim odločevalcem, akademikom, strokovnjakom, študentom in vsem drugim, ki jih zanima spodbujanje podjetništva in inovacij ter izgradnja "mostov" med Kitajsko, Italijo in Slovenijo.

Arhiv: V Italiji obvezno izdajanje e-računov v letu 2019 SDGZ in servis pripravljena na nov izziv

SDGZ-Slovensko deželno gospodarsko združenje - stanovska organizacija slovenskih podjetnikov v Italiji - obvešča, da bo s 1. januarjem 2019 postalo obvezno elektronsko izdajanje računov (faktur) za vsa podjetja v Italiji. Zakonodaja predvideva, da se podjetja lahko tudi poslužujejo posrednikov za zadostitev tej novi obveznosti, ki bo revolucionarna glede na dosedanji način izdajanja, zbiranja in arhiviranja knjigovodskih listin na osnovi papirja. Podjetja bodo lahko izdajala elektronske račune (e-račune) v formatu XML z osebnim računalnikom ali preko mobilne aplikacije (pametnega telefona ali tablice), posredniki pa bodo poskrbeli za prenos e-računov na Davčni urad (Agencijo za prihodke). Preko posrednikov se bo upravljalo tudi tok pasivnih oz. prejetih e-računov. S povezavo na določene spletne strani bodo podjetja imela vpogled v lastne izdane in prejete e-račune, katere bo možno tudi tiskati v PDF formatu.

Arhiv: Standardna znanja za nadzornike

Udeleženci programa pridobijo Potrdilo o usposabljanju za člane nadzornih svetov in upravnih odborov in vpis v javni ZNS register imetnikov "Potrdila za nadzornike".

Arhiv: Bodoči poklic najbolje spoznaš tako, da si ga ogledaš od blizu.

Kako lahko različne poklice približamo mladim? »Tako, da jim povsem od blizu pokažemo, kako poteka delo v podjetju na različnih delovnih mestih,« smo prepričani v podjetjih, zato z namenom informiranja mladine in njihovih staršev že tretjič organiziramo Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva za mladino in starše.

Arhiv: POSLOVNE PRILOŽNOSTI V AFRIKI

Vljudno vabljeni na letno srečanje »Skupine za Afriko«, ki se bo odvijalo v sredo, 7. novembra 2018 od 13. do 15. ure v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije, Dimičeva 13 v Ljubljani, dvorana C v 1. nadstropju.

Arhiv: Avgusta in septembra smo beležili rast porabe električne energije v industriji

Avgusta in septembra smo beležili nadaljevanje rasti porabe električne energije v industriji za 5,4%, oz. 3,0% glede na enako lansko obdobje. Pri tem so tudi neposredni odjemalci beležili rast avgusta za 1,5% in septembra za 2,9%. Celotna poraba v Sloveniji pa avgusta narasla za 2,8% in septembra za 1,5% glede na enako lansko obdobje.

Arhiv: Dres Josepa 'Pep'-a Guardiole na GZS

25. oktobra je GZS, ki je s svojo ekipo sodelovala na septembrskem dobrodelnem nogometnem turnirju med slovenskimi gospodarstveniki, za en mesec prejela dres nogometaša Josepa 'Pep'-a Guardiole.

Arhiv: nova številka Discover Slovenia

nova številka Discover Slovenia