GZS

Arhiv: Ali ste vedeli, da predolgo odlašanje s počitkom po delu krajša vašo življenjsko dobo?

V duhu časa letnih dopustov se želimo spomniti na pomen počitka po delu, pri katerem obnovimo svoje vire energije za nadaljnje spoprijemanje s stresnimi situacijami v delovnem okolju. Pri opravljanju delovnih nalog ocenimo situacijo kot stresno, kadar so zahteve visoke, sami pa imamo na voljo premalo lastnih ali virov energije za delo iz delovnega okolja. Viri predstavljajo značilnosti delovnega okolja ter dela, naše sposobnosti ter oporo s strani sodelavcev in nadrejenih, ki vplivajo na naše spoprijemanje z delovnimi nalogami. Tako je lahko sodelavec, s katerim vsako jutro spijemo kavo in tako lažje pričnemo dan dober vir socialne opore v delovnem okolju. Kadar pa pomanjkanje takih virov zaznamo pogosto ter intenzivno in dalj časa, govorimo o pogojih za razvoj kroničnega stresa in izgorelosti.

Arhiv: Uvodna konferenca “Vlaganje v ukrepe za krepitev in ohranjanje duševnega zdravja zaposlenih – priložnost za večjo konkurenčnost in uspešnost podjetij”

Maribor, 7. junij – V okviru projekta »Celovita psihosocialna podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile (NAPREJ) – Zdravo in aktivno v prihodnost!«, ki ga sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, je danes v Mariboru potekala uvodna strokovna konferenca, namenjena delodajalcem, managerjem, kadrovskim delavcem in drugim predstavnikom strokovne javnosti. Na konferenci so tako uvodničarji kot strokovnjaki pozornost namenili različnim vidikom duševnega zdravja zaposlenih, še posebej starejših, in obvladovanju psihosocialnih dejavnikov tveganja, pa tudi nacionalnim politikam na tem področju. Predstavljeni so bili primeri dobrih praks v podjetjih, osebne zgodbe in izkušnje posameznikov.

Arhiv: NAREDI VTIS!! Predstavitev v angleškem jeziku s katero boste izstopali

Registrirajte se za brezplačni webinar, ki bo 21.6.2018 med 14. in 15. uro.

Arhiv: Razstava dijakov SPSŠB

SPOT Osrednjeslovenske regije vas vabi na razstavo dijakov Srednja poklicne in strokovne šole Bežigrad – Ljubljana, programa ustvarjalec modnih oblačil.

Arhiv: Mreženje na dogodku Iskra Global Meeting

Iskra organizira brezplačen dogodek Iskra Global Meeting

Arhiv: Dan dobaviteljev I Ortner Reinraumtechnik GmbH, Beljak, Avstrija

V torek, 17. maja 2018, organiziramo v Beljaku (Avstrija) skupaj z avstrijskimi partnerji projekta EXPEDIRE dan dobaviteljev, na katerem bodo zainteresirana slovenska podjetja opravila sestanek z avstrijskim podjetjem Ortner Reinraumtechnik GmbH.

Arhiv: Razstava izdelkov podjetij osrednjeslovenske regije

Podjetja iz osrednjeslovenske regije imate enkratno priložnost za predstavitev vaših proizvodov in storitev v avli Doma gospodarstva.

Arhiv: 11. Poslovni tek trojk Bled 2018

Gospodarska Zbornica Slovenije, častni pokrovitelj 11. Poslovnega teka trojk, vabi poslovne ekipe, da se nam 25. maja 2018 pridružijo na Bledu na Poslovnem teku trojk. Pohitite, da letos tek ne mine brez vas!

Arhiv: 5.konferenca MSP za mikro, mala in srednja podjetja

Naslov letošnje konference je »VARNO V DIGITALNO«. Dogodek bomo namenili eni od pomembnih novosti, ki jih prinaša splošna uredba EU o varstvu osebnih podatkov. Udeleženci konference bodo prejeli glasilo Veter z vodičem, kako se lahko konkretno pripravijo na novo uredbo (GDPR).

Arhiv: Brezplačna konferenca - »Spoznajte sodobna digitalna inženirska orodja«

Siemens Slovenija organizira brezplačno poldnevno konferenco na kateri bodo predstavljena sodobna digitalna inženirska orodja.