Koroška gospodarska zbornica

Novice


Arhiv: Strokovna konferenca Aktivno in zdravo staranje zaposlenih - priložnost za gospodarstvo

Konferenca bo potekala v okviru projekta »Razvoj celovitega poslovnega modela za delodajalce za aktivno in zdravo staranje zaposlenih (POLET)«, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Na konferenci bomo govorili o zakonodajni ureditvi podaljševanja delovne aktivnosti zaposlenih, o aktualnih ugotovitvah Inšpektorata za delo v povezavi z delom starejših zaposlenih ter predstavili primere dobrih praks v Sloveniji in tujini.

Arhiv: Še vedno aktualno o obdavčitvi povračil stroškov službenih poti in napotenih delavcev, Dravograd, 21.5.2019

Ne glede na to ali ste »začetnik« ali nekdo z veliko »kilometrine«- področje obračuna in obdavčitve povračil stroškov službenih poti in napotenih delavcev je vedno »zabavno«, prinaša vedno nekaj novega, mnogokrat nejasnega, vsekakor pa kup vprašanj in dilem. Da bo le teh čim manj, smo za vas pripravili seminar, »poln« praktičnih primerov, nasvetov in odgovorov na navedeno temo.

Projekt Naprej - Novičke APRIL 2019

V okviru projekta Naprej vas v prilogi seznanjamo z aktualnimi novicami.

Arhiv: Poslovna konferenca "Preko izzivov do uspeha"

Vljudno vas vabimo na konferenco z naslovom "Preko izzivov do uspeha", ki jo organizira Slovenska gospodarska zveza iz Celovca.

Arhiv: Konferenca Družinsko podjetništvo

Slovenska družinska podjetništva so pomembni ustvarjalci dodane vrednosti in zaposlovalci. Trenutno se veliko družinskih podjetij sooča z izzivom prehoda upravljanja in lastništva na drugo generacijo. Pri tem je podporno okolje danes precej raznoliko ter lahko ponudi različne oblike delnega ali popolnega izhoda iz lastniške strukture kot tudi različne oblike sredstev za rast poslovanja.

Konferenca Za večjo zaposlenost generacije 55 plus

Povzetki konference Za večjo zaposlenost generacije 55 plus

Arhiv: Kadrovski procesi in evidence v skladu z varstvom osebnih podatkov v praksi in Koga in kako boste zaposlovali v letošnjem letu?, Dravograd, 10.4.2019

Iskanje najbolj ustreznih kandidatov ni bilo še nikoli zahtevnejše, kje jih boste našli, glede na to da je bazen kandidatov plitek, kot še nikoli do sedaj. Delo s kadri pa pomeni tudi posedovanje informacij občutljivega značaja. Mednje sodijo osebni podatki, ki jih trenutno urejata GDPR in ZVOP. V pričakovanju novega Zakona pa vendarle v praksi že moramo izvajati določene ukrepe.

Arhiv: DIGITALNI SESTANKI KOROŠKA – LJUBLJANA

Izberite krajšo pot za sestanek na GZS – omogočamo med-regionalno povezovanje na GZS

Gospodarski forum Koroške: POVEZUJEMO KOROŠKO

Na drugem Gospodarskem forumu Koroške POVEZUJEMO KOROŠKO, organiziranem pod okriljem GZS Koroške gospodarske zbornice, 15.3.2019 na Kopah, so udeleženci izpostavili pomen povezovanja gospodarstva in širšega regijskega okolja za razvojno naravnanost koroškega gospodarstva.

Arhiv: Prvi koraki k digitalni transformaciji podjetja in osredotočanju na kupca, Dravograd, 4.4.2019

Vabimo vas, da se nam pridružite na interaktivni delavnici za direktorje, vodje marketinga in prodaje ter vse, ki jim je pomembno komuniciranje s strankami in pridobivanje novih potencialnih kupcev.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.