Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij

Novice


Arhiv: Sektor prehranskih dopolnil se je združil

Ljubljana, 18. september 2018 – Na pobudo nekaterih podjetij, je bilo včeraj ustanovljeno Združenje za prehranska dopolnila, kar kaže na pomembnost koordiniranih aktivnosti sektorja pri doseganju skupnih ciljev. Združenje za prehranska dopolnila bo delovalo pod okriljem GZS - Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij kot največje reprezentativne zbornice kmetijskih in živilskih podjetij. Na ustanovni seji so bile predstavljene odprte teme in glavni izzivi, s katerimi se podjetja srečujejo in ki bodo predstavljala izhodišča letnega načrta dela. 

 

Ustanovne seje Združenja prehranskih dopolnil v organizaciji GZS-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij se je včeraj udeležilo 19 predstavnikov različnih podjetij (Aglea d.o.o., Algena d.o.o., Ars Pharmae d.o.o., Avemed d.o.o., Bayer d.o.o., Bimedia d.o.o., Droga Kolinska d.d., Fitosan d.o.o., Flora d.o.o., Sanofarm d.o.o., Lekarna Dobrova, Medex d.o.o., Medis d.o.o., MycoMedica d.o.o., Novi val d.o.o., RES-PONS d.o.o., Valens Int., d.o.o. in VI-DA Studio d.o.o.), ki se ukvarjajo s proizvodnjo, distribucijo in/ali uvozom prehranskih dopolnil.

Vsa navedena podjetja se na svoji poslovni poti srečujejo z marsikaterim izzivom, tako na področju označevanja in zakonodaje, stopnje obdavčitve proizvodov ter nenazadnje tudi na področju trženja prehranskih dopolnil. Visoka udeležba predstavnikov podjetij na ustanovni seji Združenja za prehranska dopolnila kaže na pomembnost ter kompleksnost problematike prehranskih dopolnil ter na željo podjetij po sodelovanju, povezovanju, kar bo imelo pozitiven vpliv tudi na lojalnost konkurence na trgu. Vsa vključena podjetja so namreč mnenja, da lahko z združitvijo ter medsebojnim sodelovanjem izzive postavijo na skupni imenovalec, lažje poiščejo rešitve oziroma s soglasnimi predlogi postanejo enakovreden sogovornik v odnosu do vladnih in nevladnih organizacij doma in v tujini.

Za predsednico Združenja za prehranska dopolnila je bila na včerajšnji seji izvoljena mag.sci. Martina Puc, direktorica podjetja RES-PONS d.o.o., za podpredsednico pa Ana Mikuž, direktorica podjetja Avemed d.o.o.

»K združevanju podjetij, ki se ukvarjajo s prehranskimi dopolnili, smo pozivali že nekaj let. Zdaj je trg dozorel, da se igralci povežejo in prepoznajo skupne interese, predvsem v komunikaciji z drugimi deležniki, ki vplivajo na njihovo poslovanje. Ustanovna seja je potekala v zelo pozitivnem vzdušju, pri čemer so udeleženci prepoznali pomen izobraževanja in objektivnega informiranja javnosti.«, je ob tej priložnosti izpostavila novoizvoljena predsednica Združenja, mag.sci. Martina Puc.

*** 

Dodatne informacije:
dr. Petra Medved Djurašinović, sekretarka Združenja za prehranska dopolnila
T: 01 58 98 296
E: petra.medved@gzs.si

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.