Vabimo vas, da se udeležite
Velikega jesenskega živilskega seminarja
"ZAKONODAJA IN TRENDI"
ki ga organizira GZS–Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij.
Seminar bo potekal v četrtek 6. novembra 2014 s pričetkom ob 9. uri na
GZS, Dimičevi 13 (dvorana A) v Ljubljani.
Seminar je namenjen vodjem razvoja, kakovosti in tehnologom živilskih podjetij ter drugim iz agroživilske verige, ki potrebujejo konstantno nadgradnjo znanj.
K o t i z a c i j a:
V ceno je vključeno gradivo in pogostitev med odmori.
P r i j a v a:
Prijavite se lahko preko spodnje elektronske prijavnice najkasneje do torka 4. novembra 2014
P l a č i l o:
Prosimo, da kotizacijo pred izvedbo seminarja nakažete na poslovni račun GZS, Dimičeva 13, 1504 Ljubljana, odprt pri NLB D.D., TRR št. 02924-0017841495 sklic 2150-5120.
P a r k i r a n j e:
Parkirate lahko v 1. kleti GZS in sicer do zasedenosti parkirnih mest.
Dodatne informacije: Petja Orehek (01 58 98 294) ali pišite na e-naslov: petja.orehek@gzs.si.
Vljudno vabljeni!
Strokovna služba GZS–ZKŽP
PROGRAM
09:15 - 09:35
Izpostavitev aktualnega dogajanja z vidika uprave
dr. Vida Čadonič Špelič, Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin
09:35 - 09:55
Zakonodajne novosti na področju arom in aditivov
Jana Frantar, Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin
09:55 - 10:25
Novosti na področju onesnaževal v živilih
dr. Marko Luci, Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin
11:25 - 11:40
Prehranjevalne navade prebivalcev Slovenije
dr. Cirila Hlastan Ribič, Nacionalni inštitut za javno zdravje
11:40 - 11:55
Novosti na področju mednarodnih standardov Codex Alimentarius
dr. Blaža Nahtigal, MKGP
11:55 - 12:10
Višji cilji na področju predelave odpadkov v EU
Antonija Božič Cerar, GZS - Služba za varstvo okolja
12.10 - 12:40
Označevanje v praksi
dr. Petra Medved Djurašinović, GZS - ZKŽP
13:15 - 13:30
Označevanje hranilne vrednosti, primer orodja in vira podatkov o sestavi živil
doc. dr. Mojca Korošec, UL Biotehniška fakulteta
13:30 - 14:10
Pregled aktivnosti glede označevanja in prehrane na EU nivoju
Dirk Jacobs, FoodDrink Europe (predavanje bo v angleščini)
Zahvaljujemo se pokroviteljem dogodka:
Predstavitve predavanj:
Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.