Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij

Novice


Arhiv: Dan slovenske hrane in Tradicionalni slovenski zajtrk

Tradicionalni slovenski zajtrk (TSZ) je osrednje dogajanje Dneva slovenske hrane, ki ga je razglasila Vlada RS in ga obeležujemo tretji petek v novembru, letos 21. novembra.

Tudi tokrat bomo posebej poudarili pomen zdravega prehranjevanja in zagotavljanja hrane iz lokalnega okolja.

S projektom želimo izobraževati, obveščati in ozaveščati otroke in šolajočo se mladino ter širšo javnost o pomenu zajtrka, pomenu in prednostih lokalno pridelanih živil oziroma živil, ki so pridelana oziroma predelana v Sloveniji, pomenu kmetijstva in čebelarstva za pridelavo hrane ter njunem vplivu na okolje, o pravilnem ravnanju z odpadki, ki nastajajo pri vsakodnevnih dejavnostih ter racionalnem ravnanju z embalažo. Pomembno je tudi splošno ozaveščanje mladine o pomenu zdravega načina življenja, vključno s pomenom gibanja in izvajanja športnih aktivnosti. 

Vabimo vsa slovenska podjetja, da se pridružijo pobudi in  na ta dan  v okviru možnosti zaposlenim ponudijo obrok, pripravljen iz sestavin slovenskega porekla. Vabimo pa tudi posameznike, slovenske prebivalce, da si prav tako v petek, 21. novembra pripravijo obrok iz slovenskih živil.

Na ta način bomo vsi skupaj prispevali k ohranjanju delovnih mest, varovanju okolja, zmanjševanju revščine, zmanjšanju odvisnosti od zunanje trgovine in povečanju samooskrbe.

VABILO SLOVENSKIM PODJETJEM K SODELOVANJU PRI OBELEŽITVI DNEVA SLOVENSKE HRANE IN TRADICIONALNEGA SLOVENSKEGA ZAJTRKA

 

 


Pripeti dokumenti

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.