Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij

Novice


Arhiv: Veliki spomladanski živilski seminar


ZAKONODAJA IN TRENDI

17. april 2014

GZS, Dimičeva 13, Ljubljana (dvorana C, 1. nadstropje)

 P R O G R A M

08:30–09:00 Registracija
09:00-09:15 Uvodne besede organizatorja

 

09:15-09:45

Motnje hranjenja – bolezen sodobnega časa

dr. Ruža Pandel Mikuš, UL – Zdravstvena fakulteta

 

09:45-10:15

Trendi v šolski prehrani

Irena Simčič, Zavod RS za šolstvo

 

10:15-10:45

Trendi v nadzoru ekološke in ostalih shem

Liljana Šurlan, Kon-cert

10:45-11:15 Odmor za malico

 

11:15-11:45

Uporaba prehranskih in zdravstvenih trditev na živilih: stanje na slovenskem in evropskem tržišču

doc. dr. Igor Pravst, dr. Anita Kušar, Inštitut za nutricionistiko

 

11:45-12:15

Alergeni v živilih – določanje in pregled stanja v RS

Mojca Žefran, Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano (NLZOH)

 

12:15-12:45

GSO – aktualni pregled področja

dr. Jana Žel, Nacionalni inštitut za biologijo
12:45-13:15 Odmor za kavo

 

13:15-13:45

Skladnost materialov v stiku z živili z zakonodajo

Viviana Golja, NIJZ

 

13:45-14:15

Obvladovanje mikrobne adhezije na kontaktnih površinah

doc. dr. Klemen Bohinc, UL – Zdravstvena fakulteta

 

14:15-14:45

Živilo na zatožni klopi

dr. Tatjana Vrščaj Vodošek, Mercator IP d.o.o
do 15:00 Zaključek seminarja

Predstavitve predavateljev:

dr. Ruža Pandel Mikuš
Liljana Šurlan
dr. Igor Pravst
Mojca Žefran
dr. Jana Žel
Viviana Golja
dr. Klemen Bohinc
dr. Tatjana Vrščaj Vodošek

Za dodatne informacije: Petja Orehek (T: 01 58 98 294, E: petja.orehek@gzs.si)

 

Pokrovitelj seminarja:


Pripeti dokumenti

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.