Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij

Novice


Arhiv: GZS-ZKŽP na AGRI 2013

Tudi letos je bil razstavni prostor GZS-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij namenjen predstavitvi blagovne znamke Kupujem slovensko. Okoli osrednjega dela prostora so bili postavljeni stebrički, na katerih je bilo razstavljenih več kot 50 blagovnih znamk priljubljenih slovenskih živilskih izdelkov.

Sejem je odlična priložnost, kjer proizvajalci obiskovalcem ponudijo, da poskusijo njihove nove in najboljše izdelke. Potrošniki se tako lažje in hitreje odločijo za nakup kakovostnih izdelkov. Zato so smo tudi letos skupaj s sodelujočimi podjetji pripravili številne degustacije, ki so bile izredno dobro obiskane.

Naš sejemski prostor so med drugim obiskali predsednik RS Borut Pahor, generalna direktorica Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin dr. Vida Čadonič Špelič, minister za kmetijstvo in okolje mag. Dejan Židan, predsednik Čebelarske zveze Slovenije Boštjan Noč, predsednik uprave Pomurskega sejma Janez Erjavec in izvršna direktorica Pomurksega sejma Mateja Jaklič, predsednik SLS Franc Bogovič, predsednik Državnega sveta Mitja Brvar,ustavni pravnik prof. dr. Miro Cerar, naši člani in številni poslovni partnerji ter mnogi drugi gostje.

Sejemsko predstavitev GZS-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij je spremljal bogat strokoven program. Ponedeljek, 26. 8., je bil že tradicionalno namenjen tekmovanju za eko-živilske izdelke EcoTrophelija Slovenija 2013. V torek, 27. 8., na dan sadjarjev, so se z ministrom Židanom in njegovo ekipo sestali člani Sekcije za sadjarstvo, sledil pa je sadjarski posvet. Prav tako so se z ministrom Židanom in njegovimi sodelavci sestali predstavniki žitnega sektorja in GZS-ZKŽP in sicer v sredo 28. avgusta.  Strokovna služba GZS-ZKŽP je sodelovala tudi na več okroglih mizah ministrstva za kmetijstvo in okolje, predsednica UO  Anka Miklavič Lipušček pa je v imenu GZS- ZKŽP sopodpisala Dogovor o sodelovanju in krepitvi partnerstva v zelenjavni verigi.

Eden od glavnih ciljev sodelovanja na sejmu AGRA z razstavnim prostorom Kupujem slovensko in razstavo več kot 50 blagovnih znamk najbolj priljubljenih slovenskih živilskih izdelkov je le-te približati slovenskemu potrošniku in mu predstaviti tudi številne možnosti priprave okusnih jedi iz teh izdelkov. Za goste in obiskovalce so različne okusne jedi pripravljali kuraski mojstri: Gašper Petrič, ki je pripravljal rižote in testenine, Jure Tomič iz gostilne Debeluh iz Brežic, ki je pripravil cel menu jedi s sadjem, in Štefan Sraka iz hotela Diana iz Murske Sobote, ki je predstavil inovativnost v gastronomiji. Bogato dogajanje na sejemskem prostoru pa sta popestirili še razstava nagrajenih pekovskih izdelkov in razstava sezonskega sadja.

Obisk letošnje AGRE je bil rekorden in to je odlična popotnica za AGRO 2014. Na GZS- Zbornici kmetijskih in živilskih podjetij obljubljamo, da bomo tudi prihodnje leto pripravili bogat in zanimiv program ter vas že danes vabimo k sodelovanju in obisku.

Oglejte si video izjave in fotogalerijo:


dr. Tatjana Zagorc, GZS-ZKŽP


Robert Grah, PGZ


dr. Roman Glaser, Perutnina Ptuj 

 

Fotogalerija:

 

Fotogalerija

 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.