Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij

Novice


Arhiv: Podelitev zlatih priznanj odličnim pekovskim izdelkom, 4.2.2016

Gospodarska zbornica je letos že 16. leto zapored podelila zlata priznanja 18 pekarskim podjetjem za doseženo odlično kakovost kruha, pekovskega in finega pekovskega peciva, keksom, testeninam, v letošnjem letu pa tudi kot novost, svežim slaščicam.

Kriterijem odličnosti, ki so se v letošnjem letu zaostrili, je zadostilo 99 izdelkov, od tega 58 vrst kruha, 14 vrst pekovskega peciva, 16 vrst finega pekovskega peciva, 5 vrst keksov, 13 testeni in 3 sveže slaščice.  

Ocenjevanje je izvedla štiričlanska strokovna komisija, ki je ocenjevala senzorične lastnosti izdelkov – oblika in videz izdelka, izgled in lastnosti skorje, izgled sredice, struktura in prožnost sredice ter vonj in okus. Vsi izdelki, katerim je komisija potrdila vrhunsko kakovost in so zato prejeli zadostno število točk, so se uvrstili med izdelke odlične kakovosti.

Podjetja so dolžna zagotavljati odlično kakovost skozi vse leto. Komisija preverja odlično kakovost nenapovedano tekom tekočega leta in sicer naključno izbranim izdelkom iz trgovskih polic.

Vzpodbudno je, da pekarska podjetja kljub velikim spremembam na trgu, v lastništvu, v povezovanju in konsolidaciji, še vedno oziroma še vedno bolj usmerjajo svoje napore v kakovost izdelkov in v zadovoljevanje svojih kupcev in zvestih potrošnikov. Pomembno je, da se čvrsti tudi žitna veriga in, da se vedno več domače pšenice realizira v odličnih končnih izdelkih. Sledijo tudi trendom na trgu v smeri nišnih proizvodov, kamor se sigurno uvrščajo izdelki iz ekološke surovine, brez glutenski izdelki, izdelki z manj maščob, soli in sladkorja.

 Vsi izdelki so navedeni v brošuri, ki vsako leto izide ob tem dogodku in bodo na ogled na razstavnem prostoru Gospodarske zbornice in tudi na največjem kmetijsko živilskem sejmu AGRA , poleti v Gornji Radgoni.

Kontakt:

Mag. Jana Ramuš, sekretarka Sekcije za mlinarstvo in pekarstvo

Tel: 01 58 98 250, E-pošta: jana.ramus@gzs.si



 

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.