Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij

Novice


Arhiv: 18. Vrh kmetijskih in živilskih podjetij - uspeh smo ljudje

Ljubljana, 15. junij 2018 – Uspeh smo ljudje je bila rdeča nit tradicionalnega Vrha kmetijskih in živilskih podjetij, ki ga je danes v ljubljanskem hotelu InterContinental organizirala GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij.

Dogodek je bil kot vsako leto posvečen aktualnim temam v kmetijstvu in živilstvu,  predstavljeni pa so bili tudi najpomembnejši uspehi in aktivnosti delovanja GZS-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij v preteklem letu. Poleg informiranja članov in organizacije številnih strokovnih dogodkov je zbornica v skladu s stališči svojih članov pozitivno vplivala na sooblikovanje kmetijske politike. Pomemben dosežek v letu 2017 je tudi Katalog živil za javno naročanje, ki je plod prizadevanja za bolj enakopravne pogoje kmetijskih in živilskih podjetij pri kandidiranju na javna naročila živilskih izdelkov. Člani zbornice uspešno sodelujejo in se povezujejo, kar je razvidno tudi iz sklenjenih zavez odgovornosti. V letu 2017 se je sektorju proizvajalcev brezalkoholnih in alkoholnih pijač tako pridružil še mlečni sektor z zavezo, da bo preoblikoval mlečne izdelke v skladu s potrebami sodobnega potrošnika.

 

Kmetijska in živilska podjetja se vse bolj zavedajo, da so zaposleni ključ do skupnega uspeha, na to pa vplivajo tako vrednote posameznika kot skupne vrednote podjetja. Uvodni predstavitvi dr. Željka Ćurića, O.K. Consulting o povezavi človekovih vrednot in njegovih uspehov je sledil prikaz demografskih gibanj in gibanj na trgu dela dr. Alenke Kajzer iz UMAR-ja. Slovenska živilska industrija je v zadnjem letu povečala uspeh svojega poslovanja, njen razvojni potencial je predstavil prof. dr. Aleš Kuhar iz Biotehniške fakultete. Miloš Ryba iz inštituta IGD v Londonu je govoril o najnovejših trendih v trgovini s prehranskimi izdelki in poudaril pomen hitrega odzivanja industrije na razvoj potrošniških trendov. Andraž Zorko iz Valicona pa je prvič predstavil letošnjo raziskavo o obsegu potrošnje in ključnih indikatorjih potrošniškega vedenja pri nakupu živil.

 

Na pot uspeha se lahko podamo že v mladosti. Nekateri študenti iz vseh koncev Slovenije so se na to pot podali   s tekmovanjem inovacij na področju živilskih izdelkov. Letošnji Vrh kmetijskih in živilskih podjetij se je tako zaključil s slavnostno 10. podelitvijo Ecotrophelia Slovenija 2018.

 

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.