Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij

Novice


Arhiv: Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS z novim Upravnim odborom, mag. Janez Rebec imenovan za novega predsednika zbornice

Ljubljana, 21. maj 2019 –  Na Gospodarski zbornici Slovenije je potekala konstitutivna seja Upravnega odbora GZS-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij (ZKŽP). Nov Upravni odbor, v zasedbi 27 članov, je danes izvolil novega predsednika in dva podpredsednika za mandatno obdobje 2019-2023.

Na konstitutivni seji Upravnega odbora ZKŽP so člani za predsednika Upravnega odbora GZS-Zbornice kmetijskih podjetij za obdobje 2019 – 2023 izvolili mag. Janeza Rebca, predsednika uprave Pivka d.d.. Za podpredsednika pa sta bila imenovana ga. Anka Miklavič Lipušček (direktorica podjetja Mlekarna Planika d.o.o.) in g. Boštjan Kozole (direktor podjetja Evrosad d.o.o.). Predsednik Upravnega odbora ZKŽP je z izvolitvijo pridobil tudi člansko mesto v Upravnem odboru Gospodarske zbornice Slovenije. 

Ustanovne seje Upravnega odbora GZS-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij se je danes udeležilo 19 članov UO GZS-ZKŽP. 

Novi predsednik UO GZS-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij je izjavil:

»Z novo prevzeto funkcijo sledi tudi velika odgovornost in obveza do članov Upravnega odbora, s katerimi delim klop v UO že 15 let in seveda tudi do vseh članov ZKŽP. Kmetijstvo in živilstvo sta strateški panogi in pomembni za identiteto Slovenije. V svojem mandatu si bom prizadeval, da se stanje še izboljša.

 V nadaljevanju seje so se člani Upravnega odbora ZKŽP seznanili z analizo učinkov minimalne plače v agroživilskem sektorju, ki jo je pripravila Pravna služba GZS. Podrobneje bo analiza predstavljena na posvetu 23. maja na GZS, vodilni v panogi pa so že danes pozvali k razumnemu pristopu, saj takšno enormno povišanje mase plač pomeni uravnilovko med delavci, na svetovnem trgu pa nekonkurenčnost.

Člani so se tudi seznanili z najbolj aktualnimi področji: vzpostavitev slovenske borzne cene in strategije razvoja slovenske prašičereje, priprava zavez odgovornosti in specifikacije za Izbrano kakovost za sektor pekarstva. Največjo pozornost so člani namenili predlaganim spremembam zemljiške zakonodaje, kjer se strinjajo, da se ta nepremišljen predlog umakne.

Dodatne informacije:
dr. Tatjana Zagorc, direktorica GZS-ZKŽP
T: 01 58 98 237
E: tatjana.zagorc@gzs.si

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.