Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij

Novice


Transmaščobne kisline – Slovenija sledila zgledu drugih držav


V začetku aprila je stopil v veljavo nacionalni predpis, ki omejuje vsebnost industrijsko proizvedenih transmaščobnih kislin v predpakiranih živilih.

Preden so raziskave pokazale, kakšne so lahko negativne posledice uživanja transmaščobnih kislin na zdravje posameznika, in hkrati vedenje o negativnih posledicah, ki jih ima lahko uživanje nasičenih maščob in holesterola, je bila možnost pridobitve trdih ali poltrdih maščob s postopkom delne ali celotne hidrogenacije, ki so tudi bistveno bolj obstojne, za živilsko industrijo seveda pozitivna lastnost.

Celotni članek dostopen na tej povezavi!

Objavljeno v številki revije Glas gospodarstva GG maj-junij 2019. Bi se radi naročili na celotno revijo?

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.