Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij

Novice


Arhiv: RAZPIS: KATALOG ŽIVIL IZBOLJŠANE SESTAVE

KATALOG IVIL IZBOLJANE SESTAVE RAZPIS

 

KATALOG ŽIVIL IZBOLJŠANE SESTAVE

RAZPIS

Na GZS-Zbornici kmetijskih in živilskih podjetij (GZS-ZKŽP) tudi v letošnjem letu pripravljamo Katalog živil izboljšane sestave, s pomočjo katerega želimo potrošnikom približati nabor tovrstnih izdelkov na slovenskem trgu. V katalog želimo vključiti živila izboljšane hranilne sestave, ki ustrezajo spodaj navedenim kriterijem:

  • živilo ima prehransko in/ali zdravstveno trditev
    • živilo ima nizko/zmanjšano vsebnost ali je brez določenih hranil glede na primerljivo živilo (sladkor, dodani sladkor, sol, maščobe, skupne maščobe, nasičene maščobe idr.) (Priloga k Uredbi (ES) št. 1924/2006)
    • živilo vsebuje, je vir ali ima visoko vsebnost določenih hranil glede na primerljivo živilo (prehranska vlaknina, vitamini, minerali idr.) (Priloga k Uredbi (ES) št. 1924/2006)

ALI

  • živilo ima prehransko prednost
    • živilo je primer dobre prakse izboljšanja sestave, ne dosega pa predpisanih pogojev za uporabo določene prehranske trditve
  • živilski izdelek je v prodaji na slovenskem trgu in je tako na voljo potrošniku
  • živilo je namenjeno širši populaciji

Poleg osnovnih podatkov o živilu (ime živila, opisno ime, prehranska/zdravstvena trditev, prehranske prednosti živila) bomo v promocijskem katalogu objavili tudi podatke in logotip vašega podjetja. Na ta način želimo še dodatno vzpostaviti neposredno vez med živili in podjetji, ki razvijate in ponujate tovrstna živila na slovenskem trgu.

V kolikor bi želeli, da vaše živilo oziroma več njih objavimo v Katalogu živil izboljšane sestave, vas pozivamo, da za vsako živilo posebej, ki bi ga želeli predstaviti v katalogu izpolnite spletni obrazec.
Sliko živila in tabele hranilne vrednosti (v jpg/png obliki) ter logotip vašega podjetja (v vektorski obliki) pa nam prosim posredujte na: dea.zavadlav@gzs.si.

V primeru, da želite v katalog vključiti več živil, ki se razlikujejo le v okusu vas prosimo, da zanje izpolnite le en obrazec, v katerem navedete podatke o povprečnem izračunu hranilne vrednosti ter nam na zgornji elektronski naslov posredujte skupno sliko živil različnih okusov.

Prijavnina posameznega živila v Katalog živil izboljšane sestave znaša:

  • 50,00 € + DDV/izdelek  (člani GZS-ZKŽP)
  • 100,00 € + DDV/izdelek (nečlani GZS-ZKŽP)

Posebna strokovna komisija bo odločala o ustreznosti živil za vključitev v Katalog živil izboljšane sestave. Podjetje bo obveščeno o živilih, ki ustrezajo kriterijem za vključitev v katalog. Obvestilu bodo priložene informacije za izvedbo plačila, ki mora biti izvedeno najkasneje v 14. dneh po prejemu obvestila.

Spodaj lahko dostopate do spletnega obrazca za prijavo živil v Katalog živil izboljšane sestave. Prosimo vas, da obrazce izpolnite do petka, 21. avgusta 2020.


Dodatne informacije:

Dea Zavadlav
(dea.zavadlav@gzs.si, 01/5898234)

OBRAZEC ZA PRIJAVO

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.