Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij

Novice


Arhiv: Brošura dobrih poslovnih praks projekta AlpBioEco

V torek 29.9.2020 je izšla brošura dobrih poslovnih praks, ki so bile preizkušene v okviru tretjega delovnega paketa projekta AlBioEco.  Trinajst projektnih partnerjev iz petih alpskih državv (Avstrija, Francija, Italija, Nemčija in Slovenija) so preizkusili vsaj enega od sedmih poslovnih treh verig vrednosti (jabolka, orehi in zelišča) v izbranih podjetjih.

Tako so bile v izbranih podjetjih preizkušene možnosti:

- izdelave jedilnega pribora iz biorazgradljive plastike narejene iz jabolčnih tropin,

- peke brezglutenskega peciva iz jabolčne moke zmlete iz ostankov jabolk (lupina, peščišče),

- izdelave orehovega »smokija« in orehovih namazov izdelanih iz orehove pogače,

- revegetacije alpskih območij s semenih avtohotonih vrst zelišč,

- izdelave zeliščnega pomirjevala za otroke,

- vzpostavitve digitalne platforme, ki na enem mestu povezuje inovativne bio osnovane izdelke verig vrednosti jabolk, orehov in zelišč.

Več podrobnosti o testiranju posameznega poslovnega modela v poslovni praksi in opisu posameznih bio osnovanih produktov si preberite v spletni brošuri (v angleškem jeziku), ki jo najdete tukaj.

Če želite biti obveščeni o novostih in aktivnostih projekta AlpBioEco vljudno vabljeni, da se z enim klikom prijavite na  e- novičnik.

Izjava za javnost

Več o projektu AlpBioEco:

W: https://alpine-space.eu/projects/alpbioeco/en/home

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/alpbioeco/

Twitter: https://twitter.com/AIpBioEco

Youtube kanal: https://www.youtube.com/channel/UCDeHi9jJnAykA5rLAjkHp5g

Dodatne informacije

Dr. Vesna Miličić, 01 5898 109,  vesna.milicic@gzs.si

»Program sofinancira Evropski sklad za regionalni razvoj preko programa Interreg Območje Alp.«

Fotogalerija

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.