Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij

Novice


Arhiv: Nacionalna promocijska kampanja za sadje »izbrana kakovost - Slovenija«

Konec oktobra je stekel prvi promocijski val nacionalne promocijske kampanje, ki je namenjena splošni promociji sadja in promociji sadja in sadnih izdelkov z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«. Vključitev pridelovalcev in predelovalcev v shemo je prostovoljna. Ko izpolnijo vse predpisane zahteve, od neodvisnega certifikacijskega organa pridobijo certifikat, s katerim si pridobijo pravico do uporabe znaka »izbrana kakovost – Slovenija«. Prednost lokalno pridelanega sezonskega sadja, označenega s tem znakom je v preverjeni kakovosti, slovenskem poreklu in dodatni neodvisni kontroli. Zato slovenski potrošnik izdelkom, ki so označeni z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«, zaupamo.

Promocijska kampanja za sadje pod sloganom »Najboljše imamo doma« je zasnovana v sodelovanju s slovenskimi pridelovalci in predelovalci sadja pod okriljem Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Sektor sadja se je v promocijsko shemo vključil leta 2018. Z začetkom nacionalne kampanje se je tako sektor sadja priključil sektorju mleka in mesa.

S 24. novembrom se zaključuje prvi promocijski val, ki mu bosta sledila še dva v naslednjem letu, in sicer spomladi in jeseni.

Prvi promocijski videospot (»Najboljše imamo doma«) si lahko ogledate tukaj.

Drugi promocijski videospot (»Uživajmo lokalno sezonsko sadje«) si lahko ogledate tukaj.

V okviru promocijske kampanje so se posneli tudi kratki in zelo praktični video recepti.

- Kako pripraviti kakijevo marmelado si lahko ogledate tukaj.

- Kako pripraviti figovo pito si lahko ogledate tukaj.

Še več video receptov in video nasvetov bo na voljo v kratkem, zato spremljajte spletni portal MKGP »Naša super hrana«, kjer lahko najdete več informacij o promocijski kampanji in našem super sadju.

Za krepitev zdravja je zelo pomembno, da uživamo sezonsko in lokalno pridelano sadje. Kdaj je katera vrsta lokalno pridelanega sadja dostopna v Sloveniji je prikazano na spodnji sliki.


Odzivi na promocijsko kampanjo v medijih:

1. Slovenska tiskovna agencija

2. Agrobiznis finance 

3.  Agrobiznis finance - (ii)

4. Dnevne novice

5. Delo

6. Kmečki glas 


Dodatne informacije

Dr. Vesna Miličić

01 5898 109

vesna.milicic@gzs.si

Fotogalerija

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.