Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij

Novice


Arhiv: Živila izboljšane hranilne sestave od sedaj še bolj vidna na trgovinskih policah

 

 

Živila izboljšane hranilne sestave od sedaj še bolj vidna na trgovinskih policah

 

Potekala je spletna novinarska konferenca z naslovom »Živila izboljšane hranilne sestave od sedaj še bolj vidna na trgovinskih policah«, s katero GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij (GZS-ZKŽP) v okviru projekta Zaveza odgovornosti, pričenja sodelovanje z družbo Mercator z namenom spodbujanja potrošnikov k izbiri živil izboljšane hranilne sestave. Živila z manj sladkorja, soli in maščob ter z več prehranskimi vlakninami, vitamini in minerali so potrošnikom vse bolj dostopna ter po novem še bolj vidna na trgovskih policah.

Promocija živil izboljšane hranilne sestave, predstavljenih v Katalogu živil izboljšane sestave, ki ga je pripravila GZS-ZKŽP, bo potekala pod sloganom »Odločimo se za uravnoteženo prehrano« do konca junija 2021. S tem namenom bodo živila izboljšane hranilne sestave dodatno izpostavljena na trgovskih policah, na spletni strani in socialnih omrežjih družbe Mercator. Poleg tega pa bo tovrstna živila mogoče zaslediti tudi na obcestnih panojih ter v televizijskih in radijskih oglasih.

S pomočjo dodatne izpostavljenosti živil izboljšane hranilne sestave bo mogoče povečati dodatno ozaveščanje potrošnikov ter jih spodbuditi k izbiri tovrstnih živil (z manj sladkorja, soli, maščob ter z več prehranske vlaknine, vitamini in minerali).


Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.