Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij

Novice


Arhiv: ZKŽP v projektih: Elektronski novičnik projekta AlpBioEco

Nova enajsta številka e-novičnika projekta AlpBioEco, je v celoti namenjena povzetkom AlpBioEco zaključnega dogodka, ki se je zgodil 11. februarja 2021 in je potekal v spletni obliki. Dogodka se je udeležilo več kot 80 ljudi različnih profilov in različnih evropskih držav. Med drugim sta svojo podjetniško idejo predstavili dve podjetnici iz Slovenije, in sicer iz podjetja Bonistra, ki se ukvarja s pridelavo in predelavo zelišč v Slovenski Istri in druga iz podjetja FruitFibers, ki se ukvarja s predelavo rastlinskih ostankov v umetno usnje iz katerega izdeluje tekstilne izdelke.


E-novičnik je preveden v vseh 5 jezikov projektnih partnerjev, tudi v slovenščino.


Na kratko iz vsebine e-novičnika:

Jutro v duhu biogospodarstva

Jutranji uvodni del zaključne konference je bil namenjen spoznavanju in neformalnem povezovanju udeležencev. Na uvodni seji, ki je sledila, je vodilni partner predstavil namen in cilje ter rezultate projekta.

Interaktivne seje o vrednostnih verigah v biogospodarstvu

Po uvodnem delu so se udeleženci razporedili v več interaktivnih sej po lastni izbiri. Seje so se podrobneje osredotočale na tri vrednostne verige (jabolka, orehi in zelišča), ki so bile analizirane v projektu.

Podjetniški »pitchi«

Popoldanski del zaključne konference je potekal v duhu konkretnejših primerov iz podjetniške prakse v biogospodarstvu. Udeleženci so lahko v kratkih predstavitvah spoznali različna podjetja ter projekte, povezane z biogospodarstvom.

Strokovne okrogle mize o biogospodarstvu

Zaključna konferenca projekta AlpBioEco se je končala z različnimi poglobljenimi strokovnimi okroglimi mizami o biogospodarstvu. Udeleženci so lahko izbrali eno interaktivno sejo in se pridružili razpravam v manjših virtualnih skupinah, ki so obravnavale tudi posebne teme in potrebe udeležencev na temo biogospodarstva.

Na e-novičnik se lahko prijavite tukaj.


Več o projektu AlpBioEco:

W: https://alpine-space.eu/projects/alpbioeco/en/home

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/alpbioeco/

Twitter: https://twitter.com/AIpBioEco

Youtube kanal: https://www.youtube.com/channel/UCDeHi9jJnAykA5rLAjkHp5g

_______________________________________________________________________________________________________________________________________-

Dodatne informacije

Dr. Vesna Miličić; 01 5898 109; vesna.milicic@gzs.si

»Program sofinancira Evropski sklad za regionalni razvoj preko programa Interreg Območje Alp.«

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.