Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij

Novice


Arhiv: Poročilo: »Analiza ravnanja z embalažo pijač: Analiza ravnanja s plastenkami pijač in vračljivo povratno embalažo«

Združenje industrije pijač pri GZS-Zbornici kmetijskih in živilskih podjetij je v sodelovanju z zunanjo strokovnjakinjo že drugič pripravilo poročilo z naslovom: »Analiza ravnanja z embalažo pijač: Analiza ravnanja s plastenkami pijač in vračljivo povratno embalažo«.

Poročilo analizira podatke o ravnanju s plastenkami pijač za leto 2020, hkrati pa je metodologija v novem poročilu nadgrajena še z zbiranjem podatkov o uporabi vračljive prodajne embalaže za pijače.

Analiza podatkov za leto 2020 tako podaja oceno deleža ločenega zbiranja odpadnih plastenk pijač, oceno deleža uporabe vračljive embalaže za polnjenje pijač in opredeljuje značilnosti tovrstne embalaže. 

Analiza temelji na pregledu obstoječih virov podatkov in analizi odgovorov ključnih deležnikov (člani Združenja industrije pijač (ZIP) pri GZS-ZKŽP, člani Sekcije za mlekarstvo pri GZS-ZKŽP, družbe za ravnanje z odpadno embalažo (DROE) in izvajalci obdelave (sortiranja) odpadne embalaže) na prilagojene anketne vprašalnike.

Povzetek analize je na voljo tukaj.

Fotogalerija

 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.