Zapri

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: Zbrana priporočila in pojasnila

  Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je pripravilo ukrepe za ublažitev posledic širjenja virusa SARS-CoV-2, ki se pojavljajo v gospodarstvu. Informacije o ukrepih na področju gospodarstva in turizma vam nudijo svetovalci preko e-naslova: korona.mgrt@gov.si.

  Kakšne možnosti imajo podjetja na davčnem področju za blažitev posledic koronavirusa?
  Davčna zakonodaja že sedaj predvideva določene ugodnosti poslovnim subjektom, če imajo ti težave pri plačevanju davčnih obveznosti. Podrobne informacije so objavljene na spletni strani FURS.

  V katerih primerih delavcu priprava nadomestilo zaradi odsotnosti z dela v breme ZZZS oziroma delodajalca?

  Zavod RS za zdravstveno zavarovanje je objavil pojasnila, v katerih primerih in v kakšnem obsegu so delavci ob odsotnosti z dela upravičeni do nadomestila plače v breme Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije.

  Delo na domu in odrejanje drugega dela v izjemnih okoliščinah
  MDDSZEM je v zvezi s pojavom Koronavirus COVID-19 objavilo pojasnila in priporočila delodajalcem glede odrejanja dela na domu in drugega dela v primeru izjemnih okoliščin, ko je ogroženo življenje in zdravje ljudi ali premoženje delodajalca. Delodajalci imajo v tem primeru možnost odrediti drugo vrsto in/ali kraj opravljanja dela brez soglasja delavca, a le za čas trajanja izjemnih okoliščin. Na kaj morajo biti delodajalci pozorni pri tem, zlasti z vidika zagotavljanja ustreznega urejanja razmerja v odnosu z delavcem, najdete v pojasnilu na spletni strani MDDSZEM.

  Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje ves čas spremljajo dogajanje v zvezi z izbruhom novega koronavirusa. Aktualne in ključne informacije ter priporočila za zaščito zdravja prebivalcev objavljajo na spletni strani.

  Fotogalerija

   

  Arhivi