Podjetniško trgovska zbornica

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: Razpis LIDL SLOVENIJA od 01. novembra do 30. novembra 2018 -najboljše slovenske butične specialitete

    V Lidlu Slovenija verjamejo v tesno sodelovanje z lokalnimi proizvajalci, še posebej pa želijo pomagati tistim podjetnikom, ki so na svojo poslovno pot šele stopili. Letos že tretje leto zapored izvajajo projekt Lidlova Lojtr’ca domačih, s katerim nagovarjajo vse manjše, butične slovenske proizvajalce, ki si želijo svoj posel razširiti in svoje izdelke postaviti na prodajne police Lidla Slovenije. Gre za razpis, povabilo k sodelovanju, ki poteka od 01. novembra do 30. novembra 2018 in v katerem iščejo najboljše slovenske butične specialitete. Izbrane bodo predstavili ekskluzivno, v vseh svojih trgovinah (54 po celi Sloveniji) v začetku naslednjega leta. Izbrani na razpisu bodo deležni tudi izobraževalnih vsebin, ki jim bodo pomagale izdelek optimizirati tako v njegovi zunanji podobi kot komunikaciji, s katero nagovarjajo potencialne kupce.

    Arhiv: Komentar GZS: Ob začetku pogajanj za višje plače v javnem sektorju

    Ob začetku pogajanj o dvigu plač v javnem sektorju je malo znanega o pogajalskih okvirih, še manj o povišanju mase za plače, ki je za Vlado RS še sprejemljiva zaradi zagotavljanja javno-finančne vzdržnosti. V gospodarstvu bomo pogajanja budno spremljali, saj bi popuščanje zahtevam sindikatov javnega sektorja zaradi ohranitve trenutnega socialnega miru lahko povečalo javno-finančna tveganja in vplivalo na srednjeročni gospodarski razvoj naše države.

    Arhiv: Finančne spodbude za naložbe podjetij v učinkovito rabo in obnovljive vire energije

    Arhiv: Finančne spodbude za naložbe podjetij v učinkovito rabo in obnovljive vire energije

    Še vedno je odprt javni razpis Eko sklada, na podlagi katerega podjetjem dodeljuje finančne spodbude za izvedbo ukrepov učinkovite rabe energije v stavbah, ukrepov učinkovite rabe električne energije, rabe odpadne toplote v procesih ter ukrepov za povečanje rabe obnovljivih virov energije. Razpis je odprt do porabe sredstev.

    Arhiv: Vzpostavljena je nova elektronska vloga za izdajo dovoljenj za prodajo tobaka, tobačnih in povezanih izdelkov

    Od 11. novembra 2018 naprej bo tobačne izdelke možno prodajati le na podlagi izdanega dovoljenja. Ministrstvo za zdravje je skupaj z Ministrstvom za javno upravo na portalu e-VEM (SPOT) vzpostavilo elektronsko vlogo za pridobitev dovoljenja. Vlogo za pridobitev dovoljenja je možno oddati samo elektronsko prek portala e-VEM (SPOT). E-vloga je na voljo od 27. septembra 2018. Poslovne subjekte, ki že uporabljajo portal, pozivamo, da si pred oddajo vloge uredijo pooblastilo za oddajo te vloge prek portala e-VEM (SPOT). Če bo vlogo oddajal zakoniti zastopnik podjetja, pooblastilo za oddajo vloge ni potrebno. Pooblastilo lahko uredijo elektronsko na portalu e-VEM ali s pisnim pooblastilom, ki ga oddajo na eni izmed točk SPOT (VEM). Morebitne nove uporabnike portala e-VEM (SPOT) obveščamo, da si morajo pred oddajo vloge urediti ustrezno digitalno potrdilo.

    Arhivi