Podjetniško trgovska zbornica

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: Enotna evropska storitvena E kartica

    Evropska komisija pričela z obravnavo predloga Uredbe o uvedbi evropske storitvene e – izkaznice. Namen izkaznice je zmanjšati ovire pri čezmejnem poslovanju, predvsem z vidika dolgotrajnosti postopkov preverjanja, zagotavljanja uradne dokumentacije, ki omogoča poslovanje na trgih drugih držav članic EU.

    Arhiv: Uvajanje vajeništva - priložnost za podjetnike

    V šolskem letu 2017/2018 bomo v Sloveniji pričeli s poskusnim uvajanjem vajeništva v šestih regijah, na šestih šolah, za štiri izobraževalne programe: - mizar, - kamnosek, - oblikovalec kovin - orodjar, gastronomija-hotelirstvo. Delodajalci, ki se bodo odločili za sodelovanje pri poskusnem uvajanju vajeništva, bodo upravičeni do sofinanciranja: - do 2000 € (za 56 tednov izobraževanja v podjetju v treh letih) - povračila prevoznih stroškov vajenca na praktično usposabljanje ter prehrano med praktičnim usposabljanjem - zdravniškega pregleda (enako, kot za dijake na praktičnem usposabljanju) - usposabljanja mentorjev.

    Arhiv: Ready2Go - priložnost za mala in srednja podjetja

    SPIRIT Slovenija vabi mala in srednja podjetja, da se vključijo v pilotni projekt Ready2Go. Projekt je namenjen podpori evropskim MSP pri internacionalizaciji na petih trgih tretjih držav (Čile, Indija, Kamerun, Kanada in ZDA). Zainteresirana podjetja se lahko prijavijo najkasneje do 17. marca 2017.

    Arhiv: 4. MSP KONFERENCA - UPRAVLJANJE MESTNIH SREDIŠČ

    Letošnja konferenca za mala in srednja podjetja je namenjena oživljanju podjetništva v mestnih jedrih in bo potekala pod naslovom " Upravljanje mestnih središč". Vabimo vas, da se nam pridružite in spoznate dobre prakse iz tujine in Slovenije, ki v partnerstvu s podjetniki prispevajo k vzpostavitvi aktivnih, pametnih in povezanih mest.

    Arhivi