Podjetniško trgovska zbornica

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: Podjetniški klepet: Varstvo osebnih podatkov, zasebnost in videonadzor na delovnem mestu

    Arhiv: Podjetniški klepet: Varstvo osebnih podatkov, zasebnost in videonadzor na delovnem mestu

    Kako postaviti meje posegov v zasebnost na delovnem mestu, kako oceniti kdaj se kakšen poseg lahko izvede, kako ga pravilno uvesti ter kaj morajo vsebovati interni akti za nadzor na delovnem mestu?

    Arhiv: Posvet: "Potrebe družbe in gospodarstva po znanju in vseživljenjsko učenje

    "Kako spodbuditi vse akterje: gospodarstvo, politiko in visokošolske zavode, da se aktivno vključijo v izobraževanje odraslih za potrebe gospodarstva in družbe ter da se terciarno izobraževanje vključi v nacionalni program izobraževanja odraslih" je bila tema okrogle mize - posveta, ki smo jo Skupnost samostojnih visokošolskih zavodov Slovenije in PTZ gostili v četrtek, 24.10.2019.

    Arhiv: Spletni trgovci - zagotavljanje skladnosti z zakonodajo varstva osebnih podatkov

    Informacijski pooblaščenec v praksi zaznava težave pri spletnih trgovcih pri izpolnjevanju njihovih obveznosti glede informiranja posameznikov v zvezi z obdelavo osebnih podatkov skladno s Splošno uredbo, zato je preventivno pozval štirideset spletnih trgovin k upoštevanju predpisov.

    Arhiv: Sprememba dokumenta in nov dokument s strani Finančnega Urada RS

    Finančni urad RS je v zvezi z davkom na dodano vrednost objavil nov dokument: Poslovanje z "neplačujočimi gospodarskimi subjekti" in odgovornost gospodarskih subjektov za plačilo utajenih davčnih obveznosti ter spremembo dokumenta: Pooblaščeni gospodarski subjekt (AEO).

    Arhiv: Stalno poklicno usposabljanje zavarovalnih posrednikov

    22. oktobra 2019 je Združenje zavarovalnih posrednikov Slovenije, ki deluje v okviru GZS-Podjetniško trgovske zbornice izvedlo 5. Seminar za zavarovalne posrednike, ki je namenjen stalnemu poklicnemu usposabljanju zavarovalnih posrednikov in predstavlja priložnost za nadgrajevanje strokovnega znanja zavarovalnih posrednikov, medsebojno izmenjavo mnenj in informacij ter druženje.

    Arhiv: Statistični podatki: trgovina in storitve

    Zadnji statistični podatki iz področja trgovine in storitev.

    Arhiv: Konferenca GoDigital 2019: podatki in umetna intiligenca

    Rezervirajte si čas, 19.11.2019 za osrednjo poslovno konferenco s področja velikih podatkov in umetne inteligence GoDigital. Konferenca bo povezala poglede vodilnih analitskih hiš o svetovnih trendih in gibanjih, vidik in usmeritve Evropske komisije, ponudnike rešitev in podjetja, ki so že začela z uvajanjem v poslovne procese. Konferenca je namenjena vsem direktorjem poslovnih enot (proizvodnja, marketing in prodaja, razvoj, …), direktorjem informatike in CIO-tom, ter tistim vodilnim, ki se ukvarjajo z razvojem poslovanja.

    Arhiv: Javni povabili s strani Zavoda RS za zaposlovanje za delovni preizkus in usposabljanje v učnih delavnicah

    Zavod RS za zaposlovanje je ponovno odprl javno povabilo za usposabljanje v učnih delavnicah tudi za vzhodno kohezijsko regijo ter podaljšal veljavnost javnega povabila za delovni preizkus do konca letošnjega leta.

    Arhiv: Preverite v katerih občinah so na voljo sredstva za spodbujanje in razvoj malega gospodarstva in podjetništva

    V občinah Šalovci, Dolenjske Toplice, Ljutomer, Ptuj in Šoštanj so na voljo sredstva za spodbujanje in razvoj malega gospodarstva in podjetništva.

    Arhiv: Smernice o orodjih za zaščito zasebnosti na internetu in dopolnjene smernice o ocenah učinkov v zvezi z varstvom (osebnih) podatkov

    Informacijski pooblaščenec je izdal smernice o orodjih za zaščito zasebnosti na internetu ter dopolnil smernice o ocenah učinka v zvezi z varstvom (osebnih) podatkov.

    Arhivi