Podjetniško trgovska zbornica

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: Evropsko zborovanje za srednja in majhna podjetja v Gradcu

    Arhiv: Evropsko zborovanje za srednja in majhna podjetja v Gradcu

    V sklopu avstrijskega predsedovanja Svetu Evropske unije je med 19. in 21. novembrom 2018 v Gradcu potekalo že tradicionalno evropsko zborovanje za srednja in majhna podjetja ( SME Assembly), ki je skušalo odgovoriti na vprašanja: kakšne naj bodo prihodnje politike EU, da bodo pospeševale podjetniško rast.

    Arhiv: Nove smernice za kreditne posrednike

    Urad RS za preprečevanje pranja denarja je izdal nove Smernice za izvajanje Zakona o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma za dajalce kreditov in kreditne posrednike. Ukrepe za odkrivanje in preprečevanje pranja denarja in financiranja terorizma na podlagi Zakona o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma (Uradni list RS, št. 68/16), morajo skladno s 4. členom navedenega zakona izvajati tudi dajalci kreditov in kreditni posredniki.

    Arhiv: Prihodnost poklicnega izobraževanja - sodelovanje šole, lokalnega okolja in delodajalcev v industriji 4.0

    Vabimo vas na posvet Prihodnost poklicnega izobraževanja - sodelovanje šole, lokalnega okolja in delodajalcev v industriji 4.0, ki bo v četrtek, 8. novembra 2018, ob 10. uri v dvorani Državnega sveta na Šubičevi 4 v Ljubljani. Razprava se bo nanašala predvsem na izzive sodelovanja srednjih poklicnih šol z gospodarstvom. Pri tem bodo izpostavljene tudi osnovne šole, kot tiste, ki vzgajajo bodoče dijake. Za udeležbo na posvetu ni kotizacije, treba pa se je predhodno prijaviti najkasneje do srede, 7. 11. 2018.

    Arhivi