Podjetniško trgovska zbornica

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: Predlogi PTZ za oblikovanje programskih usmeritev delovanja in krepitve GZS

    Arhiv: Predlogi PTZ za oblikovanje programskih usmeritev delovanja in krepitve GZS

    Upravni odbor Podjetniško trgovske zbornice je novemu predsedniku GZS g. Boštjanu Gorjupu izpostavil težave, ki bremenijo njihovo poslovanje ter pričakovanja v zvezi z oblikovanjem programskih usmeritev delovanja GZS. Spregovorili so o načrtih in aktivnostih za zniževanje obdavčitev ter preprečevanje bega visoko kvalificiranih kadrov v tujino.

    Arhiv: Sofinanciranje udeležbe na sejmu optike, precizne mehanike in laserske tehnologije SILMO Istanbul 2017

    Izkoristite priložnost in se udeležite sejma optike, precizne mehanike in laserske tehnologije SILMO Istanbul 2017, ki bo potekal med 30. novembrom in 3. decembrom 2017 v Istanbulu. Z Veleposlaništva Republike Turčije so nas obvestili, da organizirajo skupinski obisk sejma v okviru katerega udeležencem krije stroške nočitve z zajtrkom turško Ministrstvo za gospodarstvo. Prijave zainteresiranih podjetij pričakujejo do 20. novembra 2017.

    Arhiv: Brezplačen priročnik za uspešen prenos družinskega podjetja

    Ste vedeli, da prenos dejavnosti na potomce preživi samo 1/3 družinskih podjetij. Zakaj je temu tako? Inštitut M.O.S.T. je strnil izkušnje in poglede strank, ki jih je pripravljen deliti z vami preko brezplačnih video vsebin, kjer najdete vse informacije, kaj vse se je potrebno dogovoriti in kaj opraviti za uspešen prenos odgovornosti na potomce. Uporabne informacije pa lahko pridobite tudi, v kolikor se jim boste pridružili v torek 7. novembra, na brezplačnem predavanju v Ljubljani na fakulteti Gea College.

    Arhiv: Izobraževalna ekskurzija na projektu TCM - ob podpori MGRT, SPIRIT Slovenija in izvajalcev

    19. in 20. oktobra 2017 je bila pod okriljem Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo in Javne Agencije SPIRIT Slovenija, izvedena dvodnevna ekskurzija na področju projekta Town centre management (TCM) oziroma Upravljanja mestnih središč. Udeležili so se je predstavniki 18 ih občin in Zavodov za turizem, ki razvijajo TCM projekt v svojih okoljih, poleg tega pa tudi lokalni podjetniki, ki v mestnih jedrih predstavljajo gospodarski del. Obiskali smo tri avstrijska mesta (Ried im Kreis, Perg in Weidhoffern an der Ybbs), ki smo jih predstavili že v publikaciji Upravljanje mestnih središč in Kranj, kot začetno destinacijo.

    Arhiv: Posvet Pomanjkanje kadrov v podjetništvu

    Arhiv: Posvet Pomanjkanje kadrov v podjetništvu

    Gospodarska rast v Sloveniji raste, nezaposlenost pada, kljub temu pa težave s kadri ostajajo. Mala in srednja podjetja težko dobijo prave kadre. V trgovini se zaposlujejo previsoko izobraženi kadri, na drugi strani pa primanjkuje skladiščnikov, šoferjev, …..Dobri kadri pa na drugi strani odhajajo v tujino. Kaj se dogaja in kako rešiti nastale zagate v MSP-jih? Ali je potrebno spremeniti davčno zakonodajo? Ali bi trgovinam pomagala ukinitev nedeljskega dela? Ali so pogoji dela sprejemljivi?

    Arhiv: Nepovratna sredstva pravnim osebam za nakup električnih vozil

    Eko sklad je objavil Javni poziv, na podlagi katerega bo pravnim osebam dodelil nepovratne finančne spodbude za naložbe v nakup ali predelavo okolju prijaznejših vozil za cestni promet, ki bodo prvič po proizvodnji ali predelavi registrirana v Republiki Sloveniji. Podjetja se lahko prijavijo na javni poziv do objave zaključka javnega poziva v Uradnem listu Republike Slovenije.

    Arhiv: Poziv za pripombe na predlog Zakona o varstvu osebnih podatkov

    V javni obravnavi je predlog Zakona o varstvu osebnih podatkov, ki v slovenski pravni red prenaša zahteve Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov. Bistvene zakonodajne spremembe glede na dosedanji Zakon o varstvu osebnih podatkov se nanašajo tako na splošne, kot na posebne določbe, kot tudi na področne ureditve.

    Arhiv: Nepovratna sredstva za podjetja v problemskih območjih

    Slovenski podjetniški sklad je objavil razpis za dodelitev zagonskih spodbud za podjetja v problemskih območjih, ki jih bodo novonastala podjetja lahko prejela v obliki nepovratnih sredstev. Upravičena podjetja lahko prejmejo do 40.000 EUR nepovratnih sredstev v obdobju dveh let. Rok za oddajo vloge je 07.11.2017.

    Arhiv: Infografika PTZ

    Arhiv: Predlogi GZS v zvezi s predlogom novega Zakona o varstvu potrošnikov

    Arhiv: Predlogi GZS v zvezi s predlogom novega Zakona o varstvu potrošnikov

    Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo smo poslali pripombe in predloge sprememb v zvezi z osnutkom novega Zakona o varstvu potrošnikov. Pripombe, ki ste jih poslali člani je obravnavala Delovna skupina GZS za varstvo potrošnikov, ki deluje pod okriljem Komisije GZS za gospodarsko pravo. Zbrane predloge članov smo z utemeljitvami strnili v skupni predlog in ga poslali pristojnim v obravnavo.

    Arhivi