Podjetniško trgovska zbornica

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: Brezplačen seminar: reforma zakonodaje s področja varstva osebnih podatkov

    Arhiv: Brezplačen seminar: reforma zakonodaje s področja varstva osebnih podatkov

    Vabimo vas na brezplačen seminar: reforma zakonodaje s področja varstva osebnih podatkov. Cilj seminarja je mikro, majhnim in srednje velikim podjetjem približati Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov ter jim omogočiti dostop do informacij in uporabnih orodij, ki pripomorejo k prenosu zakonskih zahtev v prakso.

    Arhiv: Sprememba Vavčerja za dvig digitalnih kompetenc

    Slovenski podjetniški sklad je dne 27.09.2019 v Uradnem listu RS, št. 58/2019 objavil spremembe, ki se nanašajo na vsebine Javnega poziva za Vavčer za dvig digitalnih kompetenc, ki je bil objavljen v Uradnem listu RS, 54/2019 z dne 06.09.2019.

    Arhiv: Povpraševanje: Trgovski agent za Wood Belt

    Slovensko podjetje je inovativni proizvajalec izdelka Wood Belt – pasu za hlače, pri katerem sta sponka in trn v celoti izdelana iz lesa. Wood Belt pas brez kovinskih delov omogoča opravo varnostnega pregleda na letališču brez snemanja in je primeren za vse, ki so alergični na kovine in zlitine. Podjetje išče zainteresirane agente za prodajo izdelka v Sloveniji in tujini.

    Arhiv: Zagotavljanje gospodarske varnosti pravnim osebam

    Gospodarska varnost podjetja je premosorazmerna z ustreznim zavarovalnim kritjem. Pri zagotavljanju ustreznosti zavarovalnega kritja je nujno združiti zavarovalna znanja o zavarovalnih produktih, ki jih trg ponuja in jih povezati s poznavanjem dejavnosti posameznega gospodarskega subjekta. To je osnovna naloga vsakega zavarovalnega posrednika, ki ob poznavanju možnih zavarovalnih kritij evropskega zavarovalnega trga ponudi nepristranske in s strani posamezne zavarovalnice komercialno nemotivirane rešitve.

    Arhiv: Novosti iz Državnega Zbora

    Odbori Državnega Zbora dali zeleno luč predlogu zakona o izbirish v bankah, noveli stanovanjskega zakona in zakona o DDV

    Arhiv: 20 letnica Sekcije plesnih šol Slovenije

    Arhiv: 20 letnica Sekcije plesnih šol Slovenije

    Na dan 9. septembra, mineva 20 let, od kar smo se odločili združiti moči in povezani stopiti skupaj pri prizadevanju za usklajevanje našega delovanja ter reševanja vprašanj, z namenom enotnega programskega in sistemskega delovanja na področju plesne dejavnosti v Sloveniji v strokovnem in poslovnem pogledu.

    Arhiv: Prve sankcije zaradi neizvedenega vpisa v register dejanskih lastnikov

    Arhiv: Prve sankcije zaradi neizvedenega vpisa v register dejanskih lastnikov

    Člane obveščamo in opozarjamo, da je FURS pričel s pošiljanjem plačilnih nalogov poslovnim subjektom, ki niso izvedli vpisa v register dejanskih lastnikov v zakonsko predpisanem roku.

    Arhiv: Korporacije in startupi. Ena plus ena je tri. Preverjeno!

    GZS je aktivno zagrizla na področje inovativnih startup-ov in predvsem njihovega povezovanja s korporacijami. V teku je projekt, katerega naročnik je SPS – KorpoStart.

    Arhiv: Ponovno odprtje dveh vavčerskih pozivov za digitalizacijo podjetij

    Slovenski podjetniški sklad je ponovno aktiviral dva javna vavčerska poziva, ki sta bila začasno zaprta, in sicer: Vavčer za digitalne kompetenc in Vavčer za digitalni marketing.

    Arhiv: Elektronski portal za oddajo e-vlog za vavčerje

    Slovenski podjetniški sklad s 07.09.2019 uvaja elektronski portal za oddajo e-vlog za vavčerje. Vsem podjetjem, ki bodo od 7.9.2019 dalje oddala vlogo za enega izmed 11 javno objavljenih vavčerskih pozivov, ki so dostopni na spletni strani Slovenskega podjetniškega Sklada, bo tako omogočena elektronska oddaja vloge. Podjetjem ne bo potrebno več vlog pošiljati na Sklad v fizični obliki kot je bila praksa doslej.

    Arhivi