Podjetniško trgovska zbornica

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: Smernice za paket ukrepov za pomoč prebivalstvu in gospodarstvu

  Vlada je na na seji 23. marca sprejela Smernice z naborom ukrepov za omilitev posledic "korona" epidemije za državljane in gospodarstvo, ki so podlaga za pripravo t.i. zakonskega protikorona paketa.

  Arhiv: Zapisnik 1. izredne seje UO PTZ

  Upravni odbor PTZ se je v luči izrednih razmer 17. marca letos sestal na izredni seji in oblikoval predloge ukrepov za blažitev posledic korona virusa.

  Arhiv: Skupaj ohranimo zaposlitve

  Zavedamo se pomena dolgoročne zaposlenosti in pomena delovne aktivnosti prebivalstva. Zato Upravni odbor Podjetniško trgovske zbornice predlaga Vladi RS, da gospodarstvu, v smislu bodočega zagotavljanja delovnih mest, omogoči nadaljevanje aktivnosti tudi po končani ogroženosti širjenja virusa. Pričakujemo, da bo država pri sprejemanju vseh ukrepov v zvezi z epidemijo in kasneje ob ponovnem vzpostavljanju gospodarstva posebej upoštevala posebnosti mikro, malih in srednjih podjetij, zadrug in samostojnih podjetnikov, saj le-ti ukrepe in posledice obvladujejo na specifičen način.

  Arhiv: Ukrepi na področju plač in prispevkov

  Državni zbor je sprejel Zakon o interventnih ukrepih na področju plač in prispevkov. Zakon uvaja možnost delnega povračila nadomestila plače v primeru začasnega čakanja na delo, povračilo celotnega nadomestila plače v primeru individualno odrejene karantene in odlog plačila prispevkov za samozaposlene.

  Arhiv: Garancije Sklada za bančne kredite s subvencijo obrestne mere - P1 plus 2020

  Slovenski podjetniški sklad je objavil razpis P1 plus 2020 – Garancije za bančne kredite s subvencijo obrestne mere. Z zaradi blažitev posledic koronavirusa pa je razpis letos še dodatno prilagojen.

  Arhiv: Interventni zakon za odlog plačila obveznosti iz kreditnih pogodb

  Državni zbor RS je sprejel Interventni zakon za odlog plačila obveznosti iz kreditnih pogodb. Podjetjem in s.p.-jem omogoča odlog obveznosti za 12 mesecev. Odlog uredita v dogovoru posojilojemalec, ki izpolnjuje pogoje in banka.

  Arhiv: Dopolnjena informacija Pravice in obveznosti iz delovnega razmerja v času posebnih okoliščin

  Ministrstvo za delo družino in socialne zadeve je objavilo dopolnjen dokument s ključnimi informacijami in odgovori na pogosta vprašanja glede uveljavljanja pravic in obveznosti iz delovnega razmerja v času posebnih okoliščin zaradi zmanjšanja širjenja koronavirusa SARS-CoV-2.

  Arhiv: Ukrepi na davčnem področju za blažitev posledic koronavirusa

  Državni zbor je sprejel nekaj interventnih zakonov s katerim podaljšuje roke za predložitev davčnih obračunov in oddajo letnih poročil.

  Arhiv: Vlada predlaga odlog plačila obveznosti kreditojemalcev

  Z namenom blažitve posledic epidemije je vlada sprejela predlog Zakona o interventnem ukrepu odloga plačila obveznosti kreditojemalcev, s katerim se kreditojemalcem, ki zaradi negativnih učinkov epidemije ne bodo mogli poravnavati svojih obveznosti iz kreditnih pogodb, omogoči odlog vračila za 12 mesecev.

  Arhivi