Podjetniško trgovska zbornica

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: Ukrepi MDDSZEM za ublažitev in zajezitev posledic pandemije

    Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je objavilo povzetek ukrepov, ki so bili sprejeti v okviru širšega Zakona o interventnih ukrepih za omilitev posledic epidemije nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19) za državljane in gospodarstvo in so namenjeni omilitvi posledic pandemije.

    Arhiv: Ukrepi na področju plač in prispevkov

    Državni zbor je sprejel Zakon o interventnih ukrepih na področju plač in prispevkov. Zakon uvaja možnost delnega povračila nadomestila plače v primeru začasnega čakanja na delo, povračilo celotnega nadomestila plače v primeru individualno odrejene karantene in odlog plačila prispevkov za samozaposlene.

    Arhiv: Garancije Sklada za bančne kredite s subvencijo obrestne mere - P1 plus 2020

    Slovenski podjetniški sklad je objavil razpis P1 plus 2020 – Garancije za bančne kredite s subvencijo obrestne mere. Z zaradi blažitev posledic koronavirusa pa je razpis letos še dodatno prilagojen.

    Arhiv: Dopolnjena informacija Pravice in obveznosti iz delovnega razmerja v času posebnih okoliščin

    Ministrstvo za delo družino in socialne zadeve je objavilo dopolnjen dokument s ključnimi informacijami in odgovori na pogosta vprašanja glede uveljavljanja pravic in obveznosti iz delovnega razmerja v času posebnih okoliščin zaradi zmanjšanja širjenja koronavirusa SARS-CoV-2.

    Arhiv: Ukrepi na davčnem področju za blažitev posledic koronavirusa

    Državni zbor je sprejel nekaj interventnih zakonov s katerim podaljšuje roke za predložitev davčnih obračunov in oddajo letnih poročil.

    Arhiv: Vlada predlaga odlog plačila obveznosti kreditojemalcev

    Z namenom blažitve posledic epidemije je vlada sprejela predlog Zakona o interventnem ukrepu odloga plačila obveznosti kreditojemalcev, s katerim se kreditojemalcem, ki zaradi negativnih učinkov epidemije ne bodo mogli poravnavati svojih obveznosti iz kreditnih pogodb, omogoči odlog vračila za 12 mesecev.

    Arhiv: Prilagoditev izvajanja kohezijskih projektov

    Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je objavilo informacijo o prilagoditvah za podjetja in ostale upravičence, ki imajo z MGRT ali z izvajalsko organizacijo ministrstva (SPS, javno agencijo SPIRIT ali Slovenskim regionalno razvojnim skladom) sklenjeno pogodbo o sofinanciranju za projekte, sofinancirane iz nepovratnih sredstev evropske kohezijske politike.

    Arhiv: Število potrošnikov, ki so glede na kvadraturo lahko naenkrat prisotni v posameznem poslovnem prostoru

    Nacionalni inštitut za javno zdravje je objavil priporočila glede števila potrošnikov, ki so glede na kvadraturo lahko naenkrat prisotni v posameznem poslovnem prostoru.

    Arhiv: Podaljšani roki za predložitev davčnih obračunov in oddajo letnih poročil

    Vlada Republike Slovenije je določila besedilo predloga Zakona o interventnih ukrepih na javnofinančnem področju za obravnavo v DZ po nujnem postopku, s katerim podaljšuje roke za predložitev davčnih obračunov in oddajo letnih poročil.

    Arhiv: Finančni produkti SID banke za blažitev posledic koronavirusa v gospodarstvu

    Skupaj z MGRT bo SID banka MSP in velikim podjetjem ponudila finančne produkte v skupni višini 800 mio EUR, od tega za 200 mio EUR novih oz. prilagojenih produktov ter 600 mio EUR obstoječih produktov.

    Arhivi