Podjetniško trgovska zbornica

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: Sredstva za podjetja v mednarodnih raziskovalno - razvojnih projektih

  Arhiv: Sredstva za podjetja v mednarodnih raziskovalno - razvojnih projektih

  Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je objavilo Javni razpis za dodeljevanje spodbud v okviru iniciative EUREKA 2018. Predmet razpisa je sofinanciranje slovenskega dela mednarodnih raziskovalno - razvojnih projektov, ki so potrjeni na zasedanjih programa EUREKA s strani Odbora Visokih predstavnikov programa EUREKA (network project) ali v okviru ene od dveh strateških iniciativ znotraj EUREKA tj. »dežnik« ali »grozd« (umbrella, cluster). Končni cilj vsakega projekta, da bi ta lahko prejel oznako EUREKA, mora biti nov izdelek, postopek ali storitev. Ponudbe lahko oddate do 11.07.2018 do 23:59 ure.

  Arhiv: Sofinanciranje neformalnih izobraževanj in usposabljanj zaposlenih

  Javni štipendijski in razvojni sklad je objavil Javni razpis za sofinanciranje neformalnih izobraževanj in usposabljanj zaposlenih, na podlagi katerega bodo sofinancirani stroški neformalnega izobraževanja in usposabljanja zaposlenih oseb. Namen javnega razpisa je povečati vključenost v vseživljenjsko učenje ter izboljšati kompetence, ki jih posamezniki, zaposleni v Republiki Sloveniji, potrebujejo zaradi potreb na trgu dela, večje zaposljivosti in mobilnosti ter osebnega razvoja in delovanja v sodobni družbi. Rok za oddajo vlog: od 25. 5. 2018 do porabe sredstev, vendar najdlje do 5. 9. 2018.

  Arhiv: Sredstva za usposabljanje na delovnem mestu

  Zavod RS za zaposlovanje je objavil javno povabilo "Usposabljamo lokalno", ki je odprto do porabe sredstev, najdlje do 28. junija 2019. Delodajalci bodo spoznali in usposabljali brezposelne za konkretno delo v deficitarnih poklicih še pred sklenitvijo delovnega razmerja, po zaključenem usposabljanju pa se bodo lahko odločili glede njihove zaposlitve. Nov program bo okrog 390 brezposelnim omogočil usposabljanje na delovnem mestu za zaposlitev v poklicih, ki so med najbolj iskanimi pri delodajalcih v posameznih delih Slovenije.

  Arhivi