Podjetniško trgovska zbornica

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: Spodbude za zaposlovanje starejših

    Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti objavlja spodbude za zaposlovanje starejših. Delodajalec, ki bo po 1. januarju zaposlil brezposelno osebo, starejšo od 55 let, ki je vsaj šest mesecev prijavljena v evidenci brezposelnih oseb, bo v celoti oproščen plačila prispevkov delodajalca za socialno varnost. (t.j. prispevkov delodajalca za pokojninsko in invalidsko zavarovanje, zdravstveno zavarovanje, zavarovanje za starševsko varstvo in zavarovanje za primer brezposelnosti).

    Arhiv: Razpis za tekstilno industrijo, oblačila in obutev - Evropska komisija poziva MSP -je

    Na spletni strani Evropske komisije (EK) je objavljen razpis, katerega namen je spodbujanje k sodelovanju SME - MSP -ji s področja tekstilne, oblačilne, obutvene industrije in industrije za usnje ter lastniki oz razvijalci novih tehnologij pri uporabi novih tehnoloških rešitev za izboljšanje produktivnosti, integracijo v vrednostne verige in učinkovito rabo virov ter ustvarjanje novih izdelkov in storitev na trgu z visoko dodano vrednostjo. Zainteresirana podjetja, lahko celotni razpis najdejo na spletni strani EK.

    Arhiv: Akcija član PTZ pridobiva člana PTZ

    Člani GZS Podjetniško trgovske zbornice izkoristite priložnost in v času med 1. septembrom in 30. novembrom 2018 priporočajte drugim podjetjem včlanitev v GZS PTZ. Letak, ki smo ga letos pripravili, ponazarja našo ponudbo storitev. Ob izpolnjenih pogojih, ki jih določajo Pravila in pogoji za sodelovanje v nagradni igri za prejem dobropisa pri članarini za leto 2019, se vam obeta upoštevanje popusta vaše članarine za leto 2019 . Tistega, ki pa bo priporočil največ novih članov (podpisana pristopna izjava), čaka nagrada. Podarjamo vam brezplačno udeležbo na enem izmed trojčkov Kreativno vodenje -do konca junija 2019.

    Arhiv: Javni razpis za pospeševanje razvoja podjetništva v Občini Brežice za leto 2018

    Javni razpis za pospeševanje razvoja podjetništva v Občini Brežice za leto 2018... Rok za oddajo prijav: 15. september 2018 (v sprejemni pisarni Občine Brežice v času poslovnih ur ali priporočeno po pošti istega dne) Obseg razpisanih sredstev: 140.000,00 EUR Predmet javnega razpisa Predmet oz. namen javnega razpisa je: A. Sofinanciranje investicij (v nadaljevanju namen A). B. Sofinanciranje stroškov odpiranja novih delovnih mest, povezanih z investicijo (v nadaljevanju namen B). C. Sofinanciranje stroškov povezanih z udeležbo podjetnikov na sejmih za predtsvitev inovativnih proizvodov in storitev (v nadaljevanju namen C). D. Subvencioniranje najemnin v starem mestne jedru (v nadaljevanju namen D).

    Arhiv: Sodelovanje s SAŠA inkubatorjem Javna naročila za MSP-je

    SAŠA inkubator spodbuja mala in srednje velika podjetja, da sodelujete pri javnih naročilih. SAŠA inkubator sodeluje v projektu IPPON, v okviru katerega spodbujajo MSP, da si odrežete večji delež tega poslovnega kolača, tudi s sodelovanjem z drugimi MSP in sodelovanjem pri čezmejnih javnih naročilih. IPPON projekt vam nudi brezplačno zakladnico znanj o sistemih in posebnostih javnega naročanja v EU in v partnerskih državah projekta IPPON. Več informacij, najdete v priloženem dokumentu -klik.

    Arhiv: Usposabljanje za trgovskega agenta - GZS PTZ - CPU -ugodnejši pogoji za člane

    Usposabljanje za trgovskega agenta je usklajeno s programom usposabljanja mednarodnega združenja trgovskih agentov IUCAB, katerega član je tudi Združenje trgovskih agentov Slovenije (ZTAS), ki deluje v okviru GZS Podjetniško trgovske zbornice. Več o programu najdete na spletni strani Centra za poslovno usposabljanje (CPU). Kaj pridobite? - Mednarodni certifikat - Poznavanje mednarodnega okolja - Vključitev v seznam agentov in priložnost za nove posle - Višanje standardov področja mednarodnih zastopstev - Boljše informacije o mednarodnem povpraševanju - Prednost pri izboru pri principalih

    Arhiv: Počitniške kapacitete GZS za člane

    Poletna sezona v naših počitniških kapacitetah je do tega trenutka uspešno zasedena do konec avgusta 2018. Želimo pa vas spomniti, da so naše počitniške kapacitete v Bohinju in Nerezinah v idiličnih morskih in alpskih okoljih in da jih člani GZS lahko koristite prav tako. Objavljamo podatke o kapacitetah in cenik ponudbe, prav tako pa vas obveščamo, da so kapacitete na razpolago tudi v jesenskem in zimskem času.

    Arhiv: Sofinanciranje tržnih raziskav, mednarodnih forumov in certifikatov v letu 2018

    SPIRIT Slovenija, javna agencija je objavila javni poziv na podlagi katerega bo sofinancirala upravičene stroške aktivnosti MSP za tržne raziskave, aktivno udeležbo na mednarodnih forumih in pridobivanja certifikatov v letu 2018. Rok za dostavo vlog je 28. 9. 2018, do 13. ure.

    Arhiv: Povpraševanje - trgovski zastopnik za otroška oblačila

    Bulgarsko podjetje, ki proizvaja oblačila za otroke igrivih barv, z asimetričnimi deli in igrivimi odtisi. Podjetje išče trgovskega zastopnika, ki bi predstavljal njihovo blagovno znamko v Sloveniji.

    Arhivi