Podjetniško trgovska zbornica

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: Dnevi javnih naročil - tradicionalni 20. posvet

  Vabimo vas na tradicionalni 20. posvet DNEVI JAVNIH NAROČIL z naslovom »20 let izkušenj na področju izobraževanja o javnem naročanju«, ki bo potekal v času od 12. do 13. oktobra 2017 v Kongresnem centru Hotela Slovenija v Portorožu. Na posvetu bodo predstavljene izbrane teme, ki lahko koristijo pri vašem zahtevnem delu na področju javnega naročanja. Posvet je namenjen predstavnikom naročnikov, ponudnikov in ostalim strokovnjakom oz. odgovornim za javna naročila, članom strokovnih komisij, odvetnikom, vsem strokovnjakom, ki se ukvarjajo z javnimi naročili in tistim, ki želijo več znanj in informacij o javnih naročilih. Za člene GZS-Podjetniško trgovske zbornice so organizatorji odobrili 30% popust.

  Arhiv: Razpis za dodatnih 30 mio € garancij in 2,7 mio € pripadajočih subvencij obrestnih mer za MSP

  Zaradi velikega povpraševanja po garancijah za bančne kredite je Slovenski podjetniški sklad razpisal še dodatnih 30 mio EUR garancij, ki jih bodo preko sodelujočih bank lahko najemala mikro, mala in srednje velika podjetja in 2,7 mio EUR pripadajočih subvencij obrestnih mer. Garancija Sklada predstavlja povečano možnost pridobitve kredita za tista podjetja, ki nimajo zadostnih jamstev za zavarovanje bančnega kredita ali za podjetja, ki želijo del svojih jamstev sprostiti za nov investicijski ciklus. Roki za predložitev vlog so: 1. 9., 15. 9., 1. 10., 15. 10. 2017.

  Arhiv: Uveljavljen Aneks št. 2 h Kolektivni pogodbi dejavnosti trgovine Slovenije

  Arhiv: Uveljavljen Aneks št. 2 h Kolektivni pogodbi dejavnosti trgovine Slovenije

  V Uradnem listu RS št. 40, je bil dne 21.7.2017, objavljen Aneks št. 2 h Kolektivni pogodbi dejavnosti trgovine Slovenije, ki velja od 22. julija. Spreminja besedilo sedmega odstavka 33. člena, ki delodajalcu nalaga, da v okviru 12-mesečnega obdobja delavcu omogoči kompenzirati presežek ur s prostimi urami, ki jih je opravil zaradi neenakomerne ali začasne razporeditve delovnega časa. V tarifni prilogi je spremenjeno besedilo 1. člena, ki določa najnižje osnovne plače za posamezne tarifne razrede, tako da se spreminjajo v dveh etapah: s 1.9.2017 in dodatno 1.3.2018 ter različno za posamezne tarifne razrede. Spremenjen je tudi 4. člen, ki določa nove višine povračil stroškov prehrane med delom.

  Arhiv: Povračilo stroškov za usposabljanje na delovnem mestu

  Zavod RS za zaposlovanje je objavil javno povabilo na podlagi katerega lahko delodajalci uveljavljate povračilo upravičenih stroškov usposabljanja za brezposelne v starosti 30 let in več, ki ustrezajo ciljni skupini javnega povabila. Omogoča vam, da brezposelne spoznate v konkretni delovni situaciji in jih usposobite za predvideno delovno mesto, v skladu s programom usposabljanja, ki ga predlagate v ponudbi na javno povabilo. Javno povabilo je odprto do razdelitve razpoložljivih sredstev, oziroma najdlje do 30. 11. 2018 do 12:00 ure.

  Arhivi