Podjetniško trgovska zbornica

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: Tolmačenje v zvezi z Odlokom o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v RS (Uradni list RS, št. /21, v nadaljnjem besedilu: odlok MGRT)

  Tolmačenje v zvezi z Odlokom o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v RS (Uradni list RS, št. /21, v nadaljnjem besedilu: odlok MGRT)

  Arhiv: Nova pravila pri e-trgovanju

  Posredujemo nova pravila pri e-trgovanju, ki smo jih prejeli iz strani Finančne uprave Republike Slovenije.

  Arhiv: Odločitve Vlade glede podaljšanja in sprememb nekaterih ukrepov

  Obveščamo vas, da je Vlada RS na včerajšnji seji izdala nove odločitve glede podaljšanja in sprememb nekaterih ukrepov...

  Arhiv: Poziv avtoservisne in avtomobilske stroke: ko gre za varnost vozil in voznikov, so vse storitve nujne!

  Omejitve in ukrepi na področju dejavnosti avtoserviserjev in prodaje vozil v času epidemije so prinesli tudi veliko zmede in negotovosti pri uporabnikih vozil. Teh je v Sloveniji več kot 1,5 milijona. Zato so predstavniki stroke, Sekcija avtoserviserjev pri OZS, Sekcija za osebna motorna vozila pri TZS ter Sekcija pooblaščenih trgovcev in serviserjev z motornimi vozili pri GZS-Podjetniško trgovske zbornice, na današnji novinarski konferenci vlado pozvali k sooblikovanju ukrepov in opozorili na nujnost rednega servisiranja vozil in nemotenega delovanja dejavnosti tudi v času epidemije, ko je osebno vozilo za številne edino prevozno sredstvo.

  Arhiv: Apel in predlogi proizvajalcev ter dobaviteljev v turistično gostinski panogi in verigi

  Proizvajalci živil, dobavitelji proizvodov in storitev v celotni verigi za gostinstvo, so na vlado naslovili apel, da ta razmisli o vsaj delnem odprtju lokalov, skladno s pravili, ki naj jih in jih lahko gostinci upoštevajo. Veliko je namreč vseh vrst gostinskih lokalov (bari, restavracije, gostilne, drugi ponudniki tovrstnih storitev), ki imajo zunanje terase in po analogiji iz maja 2020, lahko v skladu z zahtevami NIJZ, ustrezno varno in pregledno organizirajo svoje delo. Dodatno so vlado pozvali, da razmisli o dodatnih ukrepih, ki bi jih zajeli v PKP9 in s katerimi bi omogočili poslovno preživetje.

  Arhiv: Izvajanje petega odstavka 29. člena PKP8

  Posredujemo odgovor MDDSZ v zvezi z zaprosilom za pojasnilo glede izvajanja petega odstavka 29. člen PKP8, v katerem izpostavljamo vprašanje v povezavi ureditvijo subvencioniranja minimalne plače v novem interventnem zakonu, predvsem v povezavi z uveljavljanjem te pravice in predvidenimi globami v primeru odpovedi pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga.

  Arhivi