Podjetniško trgovska zbornica

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: Podjetniški klepet: Varstvo osebnih podatkov, zasebnost in videonadzor na delovnem mestu

  Arhiv: Podjetniški klepet: Varstvo osebnih podatkov, zasebnost in videonadzor na delovnem mestu

  Kako postaviti meje posegov v zasebnost na delovnem mestu, kako oceniti kdaj se kakšen poseg lahko izvede, kako ga pravilno uvesti ter kaj morajo vsebovati interni akti za nadzor na delovnem mestu?

  Arhiv: Konferenca GoDigital 2019: podatki in umetna intiligenca

  Rezervirajte si čas, 19.11.2019 za osrednjo poslovno konferenco s področja velikih podatkov in umetne inteligence GoDigital. Konferenca bo povezala poglede vodilnih analitskih hiš o svetovnih trendih in gibanjih, vidik in usmeritve Evropske komisije, ponudnike rešitev in podjetja, ki so že začela z uvajanjem v poslovne procese. Konferenca je namenjena vsem direktorjem poslovnih enot (proizvodnja, marketing in prodaja, razvoj, …), direktorjem informatike in CIO-tom, ter tistim vodilnim, ki se ukvarjajo z razvojem poslovanja.

  Arhiv: Vavčer za uvajanje poslovne odličnosti po modelu EFQM v mala in srednje velika podjetja

  Namen vavčerja je podpreti mala in srednje velika podjetja pri uvajanju poslovne odličnosti po modelu EFQM (European Foundation for Quality Management oz. Evropske fundacije za upravljanje kakovosti) v svoje poslovanje (svetovalne storitve, usposabljanje ključnih kadrov, sodelovanje na EFQM nagradi za odličnost), s čimer se jim bo izboljšala konkurenčnost, povečala dodana vrednost in čisti prihodki od prodaje ter povečala možnost, da kandidirajo za Priznanje RS za poslovno odličnost (PRSPO) - najvišje državno priznanje za dosežke na področju kakovosti proizvodov, storitev in poslovanja.

  Arhiv: Brezplačen seminar: reforma zakonodaje s področja varstva osebnih podatkov

  Arhiv: Brezplačen seminar: reforma zakonodaje s področja varstva osebnih podatkov

  Vabimo vas na brezplačen seminar: reforma zakonodaje s področja varstva osebnih podatkov. Cilj seminarja je mikro, majhnim in srednje velikim podjetjem približati Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov ter jim omogočiti dostop do informacij in uporabnih orodij, ki pripomorejo k prenosu zakonskih zahtev v prakso.

  Arhiv: Spremembe na področju eVročanja

  Finančna uprava RS je izdala spremembo dokumenta eVročanje, v katerem med drugim pojasnjujejo tudi, v kateri profil na portalu eDavki, bo zavezanec prejel sklep o izvršbi.

  Arhiv: Dan trgovskih agentov

  Vljudno vas vabimo, da si četrtek, 12.septembra 2019, rezervirate za Dan trgovskih agentov! Pridružite se nam na 52. mednarodnem sejmu obrti in podjetnosti v Celju – MOS, kjer vam bo na voljo bogat strokovni program ter številne priložnosti za razvoj in nadgradnjo vaših poslovnih aktivnosti. Na strokovnem delu srečanja Združenja trgovskih agentov Slovenije (ZTAS), ki deluje v okviru GZS – Podjetniško trgovske zbornice, vam bomo predstavili dve zanimivi vsebini, ki vam bosta lahko v pomoč pri vašem delovanju in poslovnih aktivnostih.: dr. Andrej Friedl, svetovalec generalne direktorice GZS, bo predstavil temo »Na kaj morajo biti podjetja pozorna pri dobavnih klavzulah?« mag. Eva Žontar, ki na GZS pokriva področje Javnih listin, pa bo predstavila dokument ATA CARNET – »Kako enostavno in hitro čez mejo?«

  Arhiv: Brezplačno uvajanje poslovne odličnosti v podjetja

  Z namenom dviga kakovosti in uvajanja kakovosti v mikro, malih in srednjih podjetjih, Slovensko združenje za kakovost in odličnost SZKO in Javna agencija Spirit Slovenija vabita na brezplačno usposabljanje s področja uvajanja poslovne odličnosti v podjetja.

  Arhiv: Nova pojasnila FURS: bonitete in dohodek iz delovnega razmerja

  FURS je na spletni strani objavila dopolnjena pojasnila glede vrednotenja bonitete za električna vozila in s tem v zvezi glede povračila stroška električne energije delavcu, ki se nanaša na službeno vozilo ter povračila stroškov in drugih dohodkov iz delovnega razmerja (povračil stroškov prevoza na in iz dela, stroškov prehrane delavca...).

  Arhiv: Semenski kapital za inovativna podjetja

  Arhiv: Semenski kapital za inovativna podjetja

  Slovenski podjetniški sklad mladim inovativnim podjetjem v začetni fazi življenjskega cikla ponuja semenski kapital za hitro rast na trgu! Sredstva so namenjena za zagotavljanje lastniškega financiranja za inovativna podjetja v semenski fazi, ki težko odstopajo do financiranja komercialnih bank oz. drugih klasičnih oblik financiranja.

  Arhiv: Sprememba dveh vavčerskih javnih pozivov in začasno zaprtje dveh javnih vavčerskih pozivov

  Slovenski podjetniški sklad je objavil spremembo dveh vavčerskih javnih pozivov in hkrati začasno zaprl dva javna vavčerska poziva. Spremembi javnih pozivov sta izvedeni pri dveh vavčerjih za internacionalizacijo, in sicer pri Vavčerju za udeležbo v gospodarskih delegacijah v tujino ter Vavčerju za udeležbo v mednarodnih forumih. Začasno pa zapira dva vavčerska javna poziva za področje digitalizacije, in sicer Vavčer za digitalne kompetence in Vavčer za digitalni marketing.