Podjetniško trgovska zbornica

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: Podpisan aneks h Kolektivni pogodbi dejavnosti trgovine Slovenije

  Podjetniško trgovska zbornica, ki deluje v okviru GZS, je po pogajanjih s predstavniki sindikatov podpisala spremembe h Kolektivni pogodbi dejavnosti trgovine Slovenije (KPDTS), skupaj z ostalimi sopodpisniki. Člani GZS-Podjetniško trgovske zbornice so v času pogajanj izpostavili tudi predloge za bolj celovito prenovo plačnega modela ter bolj vzdržno ureditev izjem v zvezi s splošno prepovedjo poslovanja trgovin ob nedeljah in praznikih.

  Arhiv: Celodnevno poslovno mreženje podjetnic v Trstu

  Srečanje slovenskih in italijanskih podjetnic/obrtnic v Opčinah pri Trstu

  Arhiv: Uvedba obveznega elektronskega vlaganja zahtevkov za refundacijo nadomestil plač - 1. januar 2023

  Posredujem vam Informacijo ZZZS, namenjeno delodajalcem. Z dnem 1. 1. 2023 se uveljavi novela Pravil obveznega zdravstvenega zavarovanja, na podlagi katere morajo biti vsi zahtevki za refundacijo nadomestil plač od 1. 1. 2023 naprej vloženi elektronsko. Papirnih zahtevkov na ZZZS po 1. 1. 2023 ne bodo več sprejemali.

  Arhiv: Zaprosilo za predloge k programu dela Tržnega inšpektorata RS za leto 2023

  Zaprosilo za predloge k programu dela Tržnega inšpektorata RS za leto 2023

  Arhiv: Ali veste, da se podjetnice še vedno veliko manj mrežijo kot podjetniki?

  Ali veste, da se podjetnice še vedno veliko manj mrežijo kot podjetniki?

  Arhiv: Za ohranitev konkurenčnosti je nujna pohitritev in poenostavitev postopkov zaposlovanja tujcev

  Na Gospodarska zbornica Slovenije je bil 14.6.2022 organiziran posvet in okrogla miza Zaposlovanje tujcev. Dogodek je bil namenjen iskanju rešitev za pohitritev in poenostavitev postopkov zaposlovanja tujcev. Predstavniki podjetij so izpostavili konkretne težave in predlagali vrsto kratkoročnih interventnih in organizacijskih rešitev. Pohitritev in poenostavitev postopkov je bila tudi rdeča nit okrogle mize, na kateri so sodelovali predstavniki pristojnih ministrstev in Zavoda za zaposlovanje.

  Arhiv: Elektronska prijava nezgode in poškodbe pri delu

  Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije v sodelovanju z Inšpektoratom RS za delo, Nacionalnim inštitutom za javno zdravje ter Ministrstvom za javno upravo uvaja elektronsko vlaganje Prijav nezgod in poškodb pri delu.

  Arhivi