Podjetniško trgovska zbornica

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: Na MOS tudi o dobrih praksah oživljanja mestnih središč

    13. septembra 2017 je bil v okviru MOS-a organiziran tudi dogodek Oživljanje mestnih jeder v organizaciji in sodelovanju SPIRIT Slovenija in Zavod Koper Otok. Gre za vsebino in razvoj implementacije upravljanja mestnih središč, po vzoru avstrijskih in drugih svetovnih mest - t.i. Mestni marketing alias s tujko TCM - Town centre management. V Sloveniji namreč v neformalnem združenju s to tematiko sodeluje približno 18 slovenskih občin, ki razvijajo svoje modele mestnega marketinga. Petnajst slovenskih občin je predstavilo svoje prispevke na razvoju svojih modelov TCM v publikaciji , ki jo je v sodelovanju z GZS Podjetniško trgovsko zbornico, prav tako podprla SPIRIT Slovenija. Omenjena publikacija, ki vam sporoča kaj vse ponujajo posamezna mesta, je bila na dogodku MOS gradivo za udeležence.

    Arhiv: Kaj prinaša Splošna uredba o varstvu podatkov?

    Na predavanju o novostih, ki jih prinaša Splošna uredba o varstvu podatkov, boste izvedeli, kako bodo te novosti znatno vplivale na način poslovanja podjetja, kako postopati, da bi se pravočasno pripravili na spremembe in poslovanje podjetja uskladili s Splošno uredbo o varstvu podatkov, kdaj boste morali imenovati pooblaščeno osebo za varstvo podatkov ter kakšne posledice oziroma sankcije predvideva uredba za kršitelje.

    Arhiv: Iskanje poslovnih partnerjev/trgovskih zastopnikov med Avstrijo in Slovenijo

    Gospodarski oddelek Avstrijskega Veleposlaništva je v okviru MOS v Celju organiziral prireditev Uspešno v Sloveniji. Na dogodku so avstrijska in slovenska podjetja informirali o iskanju poslovnih partnerjev/trgovinskih zastopnikov. Na dogodku so podali nekaj pravnih in praktičnih nasvetov, kako je to področje urejeno v Sloveniji, predstavili pa so tudi druge zanimive informacije iz prakse. na dogodku so izvedli tudi B2B srečanja med zainteresiranimi predstavniki podjetij.

    Arhiv: Predstavitev PTZ v okviru MOS

    V sredo 13.9.2017 je tudi Podjetniško trgovska zbornica predstavila storitve, ki jih nudi svojim članom na razstavnem prostoru GZS v okviru jubilejnega 50. Mednarodnega obrtnega sejma v Celju. Poleg širokega nabora storitev, ki jih Podjetniško trgovska zbornica nudi poleg zastopanja interesov mikro malih in srednje velikih podjetij, sta na sejmu s svojo predstavitvijo sodelovali tudi Sekcija refleksoterapevtov in Sekcija plesnih šol Slovenije. Predstavljeni sekciji sta dve od dvanajstih aktivnih sekcij/združenj, ki delujejo v okviru PTZ in zastopajo interese posameznih dejavnosti.

    Arhiv: Spodbude za trajnejše zaposlovanje brezposelnih, starejših od 55 let

    Obveščamo vas, da je objavljeno javno povabilo: »AKTIVNI DO UPOKOJITVE«, katerega namen je spodbujanje delodajalcev k trajnejšemu zaposlovanju starejših brezposelnih, in sicer za nedoločen čas oz. do izpolnitve pogojev za predčasno ali starostno upokojitev. Ciljna skupina so osebe, starejše od 55 let, ki so vsaj en mesec prijavljene v evidenci brezposelnih. Prednost pri vključevanju bodo imeli prejemniki denarnega nadomestila in denarne socialne pomoči. Subvencijo v višini 13.000 evrov bo dobil delodajalec, ki bo zaposlil starejšo brezposelno osebo. Javno povabilo je odprto do 13. 10. 2017 oziroma do razdelitve sredstev javnega povabila.

    Arhiv: Slovenski podjetniki in proizvajalci prijavite se na LIDL-ov razpis

    Lidl Slovenija k sodelovanju v projektu Lojtr'ca domačih vabi male slovenske podjetnike in proizvajalce, ki ustvarjajo kulinarične specialitete in druge butične izdelke. S prijavo na razpis so korak bližje novi poslovni priložnosti, saj bodo izbrani izdelki uvrščeni v Lidlovo ponudbo in bodo na voljo v vseh njihovih trgovinah po Sloveniji.

    Arhiv: Predlog novega Zakona o varstvu potrošnikov- poziv za pripombe

    Obveščamo vas da je v javni obravnavi predlog novega Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot-1). V predlog zakona so vključene številne novosti, s katerimi želi predlagatelj ohraniti visoko raven zaščite potrošnikov, ob hkratni odpravi nepotrebnih administrativnih bremen za gospodarstvo. Bistvene novosti, ki jih prinaša predlog zakona se nanašajo na: 1. Uvedbo enotnega dvoletnega obveznega jamstva; 2. Ureditev pogodbe o opravljanju storitev; 3. Prenos določb Direktive o paketnih potovanjih in povezanem potovalnem aranžmaju; 4. Ureditev pogodbe o digitalnih vsebinah.

    Arhiv: Razpisana sredstva za vzpostavitev ali nadgradnjo elektronskega poslovanja v MSP

    Arhiv: Razpisana sredstva za vzpostavitev ali nadgradnjo elektronskega poslovanja v MSP

    SPIRIT Slovenija javna agencija je objavila Javni razpis za vzpostavitev ali nadgradnjo elektronskega poslovanja v MSP v obdobju 2017-2018. Na razpis se lahko prijavijo mikro, mala in srednje velika podjetja, ki se ukvarjajo z gospodarsko dejavnostjo v Republiki Sloveniji. Na podlagi razpisa bodo sofinancirani stroški storitev v zvezi z vzpostavitvijo ali nadgradnjo elektronskega poslovanja in sicer: elektronska izmenjava med partnerji, digitalizacija nastopov na sejmih, spletne strani za tuje trge, spletne trgovine, produktno-prodajni video, krepitev kompetenc – usposabljanja. Roka za oddajo vlog sta: 2. 10. 2017 in 1. 3. 2018.

    Arhivi