Podjetniško trgovska zbornica

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: Podajte predlog za skupinsko udeležbo na mednarodnih sejmih v tujini v letu 2019

  Javna agencija SPIRIT Slovenija je objavila vabilo podjetjem za posredovanje interesa za skupinsko udeležbo na mednarodnih sejmih v tujini v letu 2019. Zbrani predlogi bodo podlaga za pripravo programa agencije za skupinske predstavitve slovenskega gospodarstva na mednarodnih sejmih v tujini v naslednjem letu. Rok za zbiranje predlogov se izteče 21. septembra 2018.

  Arhiv: Nepovratne finančne spodbude pravnim osebam za električna vozila

  Eko sklad, Slovenski okoljski javni sklad je objavil Javni poziv 63SUB-EVPO18, Nepovratne finančne spodbude pravnim osebam za električna vozila. Predmet javnega poziva so nepovratna finančna sredstva, ki so namenjena za naslednje ukrepe: nakup novega vozila na električni pogon; nakup novega priključnega hibridnega vozila (plug-in) ali novega vozila na električni pogon s podaljševalnikom dosega (range extender); predelavo vozila v električno vozilo, tako da bo serijsko vgrajeni motor na notranje zgorevanje nadomeščen s pogonskim elektromotorjem. Vlagatelji se lahko prijavijo na javni poziv do objave zaključka javnega poziva v Uradnem listu RS.

  Arhiv: ODPRTE INOVACIJE V EVROPI: Čas za vključitev malih in srednjih podjetij

  Arhiv: ODPRTE INOVACIJE V EVROPI: Čas za vključitev malih in srednjih podjetij

  Danes morajo biti podjetja odprta za inovacije, ne glede na njihovo velikost, dejavnost ali starost podjetja. V Evropskem prostoru kaže, da so na področju inovacij aktivne pretežno velike družbe. Mala in srednje velika podjetja, ki tvorijo hrbtenico evropske industrije, pa so še vedno izven odprte »igre inovacij«. V odgovor na to stanje se je začel projekt Mind the Bridge, ki je ob podpori DG GROW (EASME / COSME 2017/017), vzpostavil pilotni projekt za povezovanje srednje velikih podjetij s startup-i. Cilj projekta je vključiti izbrano skupino srednje velikih podjetij in jim zagotoviti iskanje ustreznih startup-ov z oceno primernosti za sodelovanje ter organizacijo sestankov 1:1.

  Arhivi