Podjetniško trgovska zbornica

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: Sestanek predstavnikov neformalnega združenja UMS občin, GZS PTZ

    23. junija je s sestankom gostila Mestna občina Koper, oziroma gospa Jana Tolja. Po pripravljenem presenečenju za udeležence (ogledali smo si križarko, ki je bila ta termin zasidrana v Kopru), smo imeli sestanek. MGRT in Javna Agencija SPIRIT še naprej podpirata projekt TCM (Town centre management) oziroma UMS- Upravljanje mestnih središč . V okviru te podpore, se bodo v letu 2017 vrstili dogodki: - nadaljevanje delavnic po Sloveniji, - izdaja publikacije in izbor 15 ih najaktivnejših slovenskih občin v UMS, - dogodek MOS - 13. september, promocija smernic teh občin pri vzpostavljanju modela UMS in njihovih lokalnih podjetnikov, - organizacija dvodnevne ekskurzije po treh najbolj uspešnih avstrijskih mestih v TCM, v mesecu oktobru 2017. Naslednji sestanek bo organizirala ali Ljubljana ali Novo Mesto oziroma najprej eden, potem drugi.

    Arhiv: POT DO ORGANIZACIJE ZA MESTNI MARKETING

    Vzpostavitev organizacije za mestni marketing naj bi običajno potekala v naslednjih korakih:

    Arhiv: PRAVNI IN ORGANIZACIJSKI MODELI V MESTNEM MARKETINGU

    Obstajajo številni pravni in organizacijski modeli za mestni marketing in menedžment. Pomembnejši modeli so predstavljeni v nadaljevanju:

    Arhiv: OSNOVNA NAČELA IN DEJAVNIKI USPEHA PRI MESTNEM MARKETINGU IN MANAGEMENTU

    Osnovna načela profesionalnega mestnega marketinga in menedžmenta temeljijo predvsem na širokem in vzajemnem sodelovanju vseh pomembnejših lokalnih skupin akterjev (mesto, gospodarska združenja, društva, vodilna podjetja ipd.). Mestni menedžment naj bi zasnoval in izpeljal predvsem večletne razvojne cilje in konkretne letne akcijske načrte.

    Arhiv: KAJ JE MESTNI MANAGEMENT?

    Arhiv: Povračilo stroškov delovnega preizkusa

    Zavod RS za zaposlovanje je objavil novo javno povabilo, ki delodajalcem omogoča, da brezposelne iz ciljne skupine preizkusijo in spoznajo na konkretnem delovnem mestu, še preden se odločijo, da jih zaposlijo. Zavod bo delodajalcem povrnil upravičene stroške delovnega preizkusa, udeležencem pa izplačal dodatek za aktivnost in prevoz. Podjetja lahko oddate ponudbo do objave obvestila o razdelitvi razpoložljivih sredstev, oziroma najkasneje do 31. 7. 2018 do 13:00.

    Arhivi