Podjetniško trgovska zbornica

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: Memorandum malih in srednjih podjetij Vladi RS

    Arhiv: Memorandum malih in srednjih podjetij Vladi RS

    Podjetniško trgovska zbornica vsako leto na svoji konferenci MSP oblikuje predlog ukrepov, ki jih naslovi na Vlado z namenom, da se uvedejo spremembe in ukrepi za razbremenitev malih in srednjih podjetij. Z memorandumom Vlado RS pozivamo, da sprejme učinkovite ukrepe, ki bodo mikro, malim in srednjim podjetjem omogočili razvoj, konkurenčnost in realizacijo poslovnih idej.

    Arhiv: KAJ JE MESTNI MARKETING?

    Mestni marketing: - je nabor orodij za trajnosten, koordiniran in dolgoročen razvoj določene skupnosti; - služi trajnostnemu zagotavljanju in rasti življenjskega standarda prebivalcev; - pripomore k večji privlačnosti mesta pri privabljanju podjetij; - združuje naslednja podpodročja: marketing za privabljanje podjetij, turistični, mestni in upravni marketing.

    Arhiv: Predlog Zakona o podeljevanju koncesij v javni obravnavi

    V javni obravnavi je predlog Zakona o podeljevanju koncesij, ki opredeljuje skupen postopek, pravila, pogoje, pravno varstvo in merila za izbor koncesionarjev in prenaša določbe evropske direktive. Zakon bo po sprejemu vplival neposredno na vse novo podeljene koncesije zato vabimo zainteresirane podjetnike k sodelovanju v delovni skupini, ki bo preverila in pripravila predloge in pripombe k predmetnemu zakonu. Tudi, če niste pripravljeni sodelovati v delovni skupini vas prosimo, da v zvezi s predlagano zakonsko ureditvijo podate morebitne predloge in pripombe.

    Arhivi