Zapri

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: Ustanovljena Sekcija trgovcev tehničnega blaga

  IZJAVA ZA JAVNOST

  USTANOVLJENA SEKCIJA TRGOVCEV TEHNIČNEGA BLAGA

  Generalni direktor Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) mag. Aleš Cantarutti je uvodoma izrazil prepričanje, da bodo člani nove sekcije v okviru GZS uspeli uresničiti zastavljene cilje, pri čemer jim bo zbornica »pomagala po vseh svojih močeh«. Po besedah Cantaruttija je tesna povezanost podjetij znotraj ožjega dela panoge izjemnega pomena. Poudaril je nujnost čimprejšnje omejitve epidemije ter izpostavil, da mora tudi gospodarstvo, predvsem tisto, ki je neposredno vključeno v posamezne panoge, sektorje, sodelovati pri oblikovanju konkretnih protikoronskih ukrepov. »S to sekcijo smo sedaj dobili kritično maso idej, predlogov in tudi organizacijsko uvrščenost v Podjetniško trgovsko zbornico« je še dejal in dodal, da verjame, da se bo sekcija z aktivnim delom še krepila.

  Predsednik UO Podjetniško trgovske zbornice, mag. Brane Lotrič, je poudaril, da smo ustanovni zbor pripravili skupaj z iniciativno skupino za ustanovitev te naše nove Sekcije. V nadaljevanju je glavni ekonomist pri GZS, Bojan Ivanc, poudaril da trgovina predstavlja 12 % dodane vrednosti vseh dejavnosti nacionalnega gospodarstva. Čisti neto dobiček trgovskih družb je bil zaradi korona krize nižji v letu 2020 za petino.  

  Sekcija trgovcev tehničnega blaga je sprejela program dela, izvolila petčlanski izvršilni odbor in za predsednika sekcije za štiriletni mandat izvolila Miha Drganca iz podjetja BIG BANG, d.o.o.

  Več informacij: mag. Vida Kožar, direktorica GZS Podjetniško trgovske zbornice, 01 58 98 312 ali na ptz@gzs.si.

  Video posnetek  ustanovljene  Sekcija trgovcev tehničnega blaga je dostopen  na povezavi:   https://youtu.be/edZZuCQURoI  

  Fotogalerija

  Fotogalerija

   

  Arhivi