Polnozrnati izdelki zaradi svojih sestavin predstavljajo pomemben del uravnotežene prehrane. Z uživanjem polnozrnatih izdelkov se zmanjšuje tveganje za razvoj bolezni srca in ožilja, sladkorne bolezni tipa 2 in nekaterih vrst raka. Kljub številnim koristnim učinkom uživanja polnozrnatih izdelkov, pa podatki kažejo, da jih potrošniki še vedno premalokrat vključujemo v vsakodnevno prehrano.
Da bi lažje dosegli zastavljen cilj in tovrstne izdelke pogosteje vključevali v svoje obroke smo na GZS-Zbornici kmetijskih in živilskih podjetij pripravili brošuro z naslovom »Odloči se za POLNOZRNATE IZDELKE 2024«. V njej je predstavljena aktualna ponudba polnozrnatih izdelkov in izdelkov z dodanimi polnozrnatimi sestavinami različnih kategorij (kruh, pekovsko pecivo, fino pekovsko pecivo, keksi, testenine in njoki ter sendviči), ki so rezultat dela in razvoja 9 podjetij sektorja pekarstva. Preden se odpravite po nakupih vas vabimo, da prelistate brošuro in si ogledate katere izdelke lahko najdete na trgovinskih policah.
Brošuro si lahko ogledate TUKAJ.
Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.