Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij

Novice


Arhiv: IZJAVA ZDRUŽENJA Food Supplements Europe V ZVEZI S SITUACIJO COVID-19

Evropsko združenje FoodSupplementsEurope (FSE) je izdalo uradno izjavo, v kateri pritrjujejo dejstvu, da je prva prioriteta v tem času zdravje in dobro počutje potrošnikov. S tem namenom FSE še bolj intenzivno poudarja sporočilo, da mora biti trženje prehranskih dopolnil odgovorno. To predvsem pomeni, da označevanje, predstavitev in/ali oglaševanje prehranskih dopolnil tem izdelkom ne sme pripisovati lastnosti preprečevanja ali zdravljenja bolezni.

FSE zato poziva, da:

-          vsa podjetja, ki tržijo in prodajajo prehranska dopolnila, ne delajo zaloge ali prodajajo izdelkov, ki izražajo sporočilo, da preprečujejo ali zdravijo COVID-19,

-          se vsa podjetja, ki tržijo in prodajajo prehranska dopolnila, vzdržijo promoviranja izdelkov na način, da preprečujejo ali zdravijo COVID-19,

-          naj se potrošniki izogibajo izdelkom, ki trdijo, da lahko preprečijo ali zdravijo COVID-19 ter takšne izdelke prijavijo ustreznim nacionalnim organom.

Pri preprečevanju ali zdravljenju COVID-19 naj se upoštevajo navodila, ki so jih izdali kvalificirani zdravstveni delavci ali organi, ki skrbijo za javno zdravje v posamezni državi članici.

 

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.