Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij

Novice


Arhiv: Katalog živil izboljšane sestave

GZS-Zbornica kmetijskih in živlskih podjetij je na svetovni dan hrane, 16. oktobra 2020 v okviru kampanje »Odloči se za« javnosti prvič predstavila najnovejšo izdajo Kataloga živil izboljšane sestave, ki je namenjen potrošnikom. 

Katalog vsebuje ponudbo preko 100 živilskih izdelkov izboljšane sestave, ki so rezultat dela in razvoja 32 podjetij. To so izdelki z manj sladkorja, soli ali maščob oziroma z več prehranskih vlaknin, vitaminov ali mineralov. Razdeljeni so v 13 kategorij (brezalkoholne pijače, fini pekovski izdelki, hlajeni in hitro zamrznjeni izdelki, izdelki iz žit in drugih poljščin, jajca, jedilna rastlinska olja, kakavovi in čokoladni izdelki, mesni izdelki, mlečni izdelki, posebni pekovski izdelki, sadni džemi, marmelade in namazi, sladkarije ter ostali izdelki). 

Poleg zgoraj omenjenih kategorij živil izboljšane sestave pa je letos v katalogu predstavljena tudi posebna kategorija »Izdelki ugodne prehranske sestave«. V to kategorijo pa spadajo izdelki, ki sicer nimajo izboljšane sestave, ampak že zaradi svoje obstoječe sestave predstavljajo dobro izbiro za potrošnika in jih je priporočljivo uživati v okviru raznovrstne in uravnotežene prehrane.

Katalog živil izboljšane sestave, izdaja 2020 lahko prelistate TUKAJ.


Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.