Vabljeni k ogledu utrinkov z regijskih srečanj 2022
GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij je v sodelovanju z Inštitutom za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije letos objavila razpis za 2. senzorično ocenjevanje piva. Partnerski projekt spodbujanja razvoja pivovarskega sektorja, ki se osredotoča predvsem na promocijo kakovosti, izvajamo v okviru aktivnosti strateškega razvojno-inovacijskega partnerstva SRIP HRANA. Ocenjevanje prijavljenih piv je letos potekalo 20. in 21. aprila 2022 na Inštitutu za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije. V dveh dneh je 5-članski strokovni senzorični panel ocenil 39 vzorcev 10 prijavljenih pivovarn.
GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij (ZKŽP) v sodelovanju z Inštitutom za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije v okviru aktivnosti strateškega razvojno-inovacijskega partnerstva SRIP HRANA razpisuje 2. senzorično ocenjevanje piva.
Združenje industrije pijač pri GZS-Zbornici kmetijskih in živilskih podjetij je v sodelovanju z zunanjo strokovnjakinjo že drugič pripravilo poročilo, v katerem analizirajo podatke o ravnanju s plastenkami pijač za leto 2020. Hkrati je metodologija v novem poročilu nadgrajena še z zbiranjem podatkov o uporabi vračljive prodajne embalaže za pijače.
Na poslovnem forumu »Slovenia – The Green Table of Europe« se je predstavila slovenska živilsko predelovalna industrija in podjetja s svojimi proizvodi.
Ljubljana, 4. 2. 2022 – Nagrajenih je vse več izdelkov iz kategorije pekovskih izdelkov, ki vsebujejo bodisi polnozrnate sestavine, imajo nižjo vsebnost soli ali pa vsebujejo funkcionalne sestavine. Organizator ocenjevanja je GZS – Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij.
Se želiš dokazati in izstopiti iz povprečja? Te zanima, kaj se dogaja na tekmovanju, ki se ga je do sedaj udeležilo že 220 študentov? Želiš postati 14. zmagovalec/ka in se zapisati na Ecotrophelia Slovenija wall of fame?
Vse dobro v letu 2022
Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.