Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij

Novice


Arhiv: Dokument o stališču

Vsebina dokumenta

Arhiv: Sporočilo za medije - Kampanja Odloči se za

Ljubljana, 16. oktober 2020 – Na svetovni dan hrane na GZS-Zbornici kmetijskih in živilskih podjetij pričenjamo kampanjo »ODLOČI SE ZA«. Gre za predstavitev pomembnih aktivnosti slovenske živilskopredelovalne industrije na področju izboljšanja sestave živil. Pomemben rezultat našega dela je tudi druga izdaja Kataloga živil izboljšane sestave, kjer je predstavljena ponudba teh izdelkov.

Arhiv: Sporočilo za medije - Svetovni dan hrane

Ljubljana, 16. oktober 2020 – Epidemija Covid-19 je pomembno zaznamovala leto 2020 in nas spomnila na to, da je za prehransko varnost Slovenije ključnega pomena trdnost verig in sodelovanje vseh deležnikov. Vsako leto v oktobru po vsem svetu obeležujemo Svetovni dan hrane. Hrana je strateška dobrina in zato mora dobiti posebno mesto v vseh nacionalnih usmeritvah in dejanjih. Kmetijska in živilska podjetja, ki skupaj s kmeti tvori stabilno mrežo, so pri tem ključna. Hrana pa ni nujna le za naše preživetje, temveč je tudi del naše kulture in tradicije.

Arhiv: Nobelova nagrada za mir 2020

Ljubljana, 14. oktober 2020 – Letošnja Nobelova nagrada za mir v roke Svetovnemu programu za hrano

Arhiv: Vabilo na delavnico projekta EntreCompFood

Vljudno vas vabimo na delavnico projekta EntreCompFood - PRIVABLJANJE MLADIH V KLJUČNI EVROPSKI INDUSTRIJSKI SEKTOR S POMOČJO KOMPETENČNEGA OKVIRJA ENTRECOMP, ki bo organizirana preko spleta v četrtek, 5.11. 2020 od 9:30 do 13:00 ure.

Arhiv: Brošura dobrih poslovnih praks projekta AlpBioEco

Ljubljana, 5. oktober 2020 – Izšla je brošura dobrih poslovnih praks v okviru projekta AlpBioEco

Arhiv: IZDELAVA JAVNEGA NAROČILA PO VAŠI MERI

Javne zavode vabimo na delavnico »Izdelava javnega naročila za živila po vaši meri«, ki bo potekala 8. oktobra 2020 na Gospodarski zbornici Slovenije.

Arhiv: Podelitev priznanj strokovnjakom za upravljanje sistema HACCP v praksi

Dne 1. 10.2020 je potekala spletna podelitev priznanj strokovnjakom za upravljanje sistema HACCP v praksi. Osemnajst strokovnjakov s področja varnosti živil iz slovenskih živilskih podjetij je uspešno opravilo šolanje v okviru enotedenske delavnice »Verifikacija sistema HACCP v realnem času." Udeleženci so bili tudi vpisani v register Strokovnjakov za upravljanje sistema HACCP v praksi, ki je objavljen na spletni strani GZS-ZKŽP.

Arhiv: HACCP ŠOLA - VIŠJA STOPNJA UPRAVLJANJE SISTEMA HACCP V PRAKSI IN VERIFIKACIJA V REALNEM ČASU

ŠOLA HACCP je intenzivno usposabljanje za strokovnjake s področja zagotavljanja varnosti živil in predstavitev elementov sistema HACCP na način, ki omogoča nadzor nad vplivom različnih dejavnikov na proizvodni proces, v realnem času. Zasnovano je na individualnem pristopu do vsakega udeleženca in spoznavanju najsodobnejših dognanj teorije ter aktualnih primerov iz domače in tuje prakse.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.